Івано-Франківськ

Українців очікують два тижні щоденних повітряних тривог: яка причина

В Білорусі росіяни розгорнули до сотні вертольотів, кілька десятків одиниць фронтової авіації: винищувачів, штурмовиків, бомбардувальників.

123758005 0

З 16 січня по 1 лютого, українців очікують щоденні повітряні тривоги. Саме в цей період пройдуть нові спільні навчання авіації рашистів та білорусів на території РБ.

На аеродроми Білорусі ще з 8 січня почала злітатися російська авіація для участі в спільних льотно-тактичних навчаннях, повідомляє моніторингова група “Беларускі Гаюн”.

За інформацією моніторингової групи, 15 січня на військовий аеродром у Барановичах із РФ прилетіли щонайменше 8 винищувачів ВКС РФ. Спочатку приземлилися чотири винищувачі Су-34, далі – чотири Су-30.

“Точно відомо, що два Су-30СМ прямували з Курська (РФ). Примітно, що до прильоту сьогоднішніх винищувачів у Барановичах і так дислокувалися два Су-34 ВКС РФ“, – наголошує “Гаюн”.

Крім того, у проміжку від 12:46 до 17:50 до Барановичів прилетіли три транспортні літаки Ан-12 та ще один Ан-26. Три з них прямували з РФ, а один перебував у Мачулищах і перелетів до Барановичів, звідки відлетів о 14:05.

“За нашими даними, мінімум частину та бортів щось привезли – цілком імовірно, що боєприпаси для винищувачів”, – розповідають у “Гаюні”.

Ймовірно, метою такого перекидання літаків є участь у навчаннях Росії та Білорусі, які розпочнуться 16 січня та триватимуть до 1 лютого. Україна розуміє, до чого можуть призвести льотні навчання Росії та Білорусі, і тому готується до можливого відбиття атак.

Українцям наполегливо радять не ігнорувати повітряні тривоги, адже немає жодних гарантій, що якийсь із літаків не атакує територію України під час польоту.

Читайте також на ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено