Івано-Франківськ

У Броварах трагічно загинув очільник МВС Денис Монастирський (ФОТО)

Загинули Монастирський, Лубкович, Єнін та ще 15 осіб, серед яких є і діти.

 

IMG 20230118 111935 scaled

Сьогодні вранці, 18 січня, у Броварах трапилася авіакатастрофа – вертоліт ДСНС, в якому керівництво МВС летіло у відрядження в одну з “гарячих” точок, впав поряд з будинком та дитячим садочком, на місці здійнялася сильна пожежа.

Внаслідок авіакатастрофи Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, а також перший заступник міністра Євген Єнін та державний секретар Юрій Лубкович – загинули.

Про це повідомив Національної поліції України Ігор Клименко.

Авіакатастрофа у Броварах: з'явилося відео з місця падіння гвинтокрила

За оновленими даними відомо, що всього загинули 14 людей, з них одна дитина. На борту перебувало 9 людей: 6 осіб оперативної групи МВС, включно із керівництвом Міністерства внутрішніх справ, а також 3 члена екіпажу ДСНС.

Травмовані 25 людей, з них 11 дітей.

Як зазначив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, про причини авіакатастрофи говорити рано. 

Що відомо про Дениса Монастирського?

FB IMG 1674032599131 scaled

Денису Монастирському було 42 роки. Народився він у Хмельницькому, за освітою юрист, закінчив юридичний факультет Хмельницького університету управління та права, має кандидатський ступінь. Викладав у своїй alma mater і має вчене звання доцента.

У 2016-2019 роках Денис Монастирський відповідав за програми реформ правоохоронної та судової системи в аналітичному центрі “Український інститут майбутнього”. Серед його засновників – Антон Геращенко, Тарас Березовець та Олексій Скрипник. Також працював помічником Геращенка, коли той був нардепом від “Народного фронту”.

Під час президентської кампанії Володимира Зеленського, Монастирський увійшов до складу “Зе Команди” як спеціаліст у сфері реформування правоохоронних органів. З 29 вересня 2019 року – народний депутат ВР ІХ скликання. Голова Комітету з питань правоохоронної діяльності.

Очолив МВС у 2021 році. Тоді він пообіцяв діяти в інтересах народу:

“Я не обіцяю умить вирішити всі проблеми. Це неможливо. Але обіцяю гідно нести службу в інтересах народу і держави”.

У своїй роботі на посаді очільника МВС зосереджувався на:

  • боротьбі з організованою злочинністю, злодіями у законі,
  • на притягненні поліцією до відповідальності усіх без винятку порушників, незалежно від їхніх посад,
  • налагодженні відносин між поліцією, громадою та місцевою владою,
  • безпеці дорожнього руху,
  • цифровізації усіх сфер роботи МВС.

Чим запам’ятається Денис Монастирський?

Своїм прикладом він демонстрував зміну підходів нової влади до МВС: міністр особисто проводив у школі урок щодо безпеки дорожнього руху, був одним із прихильників легалізації зброї в Україні.

“Оборот зброї повинен бути врегульований на рівні закону. Моя особиста позиція – для захисту власного будинку в українця має бути зброя” – сказав він.

Йому вдалося навести лад у міністерстві та суттєво підвищити його авторитет.

З початком війни Денис Монастирський впевнено виконував свою роботу та запевняв, що Україна стала сильнішою та організованішою. І кожен на своєму місці повинен виконувати свою щоденну роботу, аби функціонували школи, лікарні, дитячі садки, підприємства.

“Я насправді щасливий, що правоохоронна система, яка складається з 350 тисяч осіб, встояла в цій війні і бере участь в захисті батьківщини. А тих, хто на сьогодні не справився, або зрадив, кримінальні справи вже заведені, розслідування тривають і вони точно знають, що будуть притягнуті до відповідальності рано чи пізно”, – казав він.

У Дениса Монастирського залишились дружина Жанна (працює у ДБР). Сім’я виховує двох синів. 

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено