Івано-Франківськ

Через аномальне потепління на Прикарпатті прокинувся ведмідь

Через аномально теплу погоду на території Верховинського національного природного парку, який розташований на території Івано-Франківської області, прокинувся ведмідь. Про це

PTDC0253 1024x733 1 scaled

Через аномально теплу погоду на території Верховинського національного природного парку, який розташований на території Івано-Франківської області, прокинувся ведмідь.

Про це повідомили на сторінці парку, пише ПІК.

“Аномально тепла погода цьогоріч призвела до процесів, які далеко не відповідають календарній порі року. Відмічалося повторне цвітіння не тільки першоцвітів, а й типових весняних рослин. Очевидно що така погода не могла не відзначитися на тваринах”, – йдеться у повідомленні.

Патрулювавши території Парку інспектори ПНДВ зустріли слід найбільшого ссавця Карпат – ведмедя бурого.

“Зазвичай у цей період він би мав бути у зимовій сплячці, проте видно що цього не сталося. Це не дуже добре для ведмедя, бо в зимовий період дуже важко знайти поживу. Різка зміна температури та опадів, так як все ж таки це – зима, зрозуміло принесе «бурому» неабияких неприємностей, окрім того, голодний звір більш агресивний, тож якщо ви на прогулянці лісом зустріли свіжі сліди ведмедя – намагайтеся як найшвидше звідти піти!” – зазначили працівники парку.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено