Івано-Франківськ

Франківці зібралися на річці Бистриця для традиційного освячення води (ФОТО)

У четвер, 19 січня, в Івано-Франківську на березі річки Бистриця Надвірнянська, по вулиці Івасюка, святкують Водохреща.
IMG 20230119 104116 653 scaled
В ранковий час 19 січня на річці Бистриця-Надвірнянська десятки людей зібралися на традиційне освячення води, повідомляє журналіст ПІК з місця події. Владика Володимир Війтишин урочисто освятив воду та окропив нею франківців, які зійшлися на свято.

“Просимо Господа Бога аби очистив нашу Батьківщину Україну від всього темного, злого, від цієї страшної і не справедливої війни. Щоби наші сини й дочки з перемогою повернулися здоровими й неушкодженими до наших домів. Тому ця молитва хай завжди лунає з наших уст. Бо віримо, що той хто просить, того Бог чує і благословляє. І хай це Боже благословення, прийде з Йорданською водою у наші доми, в нашу Батьківщину, в Україні. І буде мир та справедливість”, – сказав Війтишин.
Також на Йордан для жителів обласного центру Прикарпаття є традиційними масові купання. Хоч сьогодні й без морозу, охочих пірнути під воду було не так багато, як зазвичай.
Додамо, що На Вічевому майдані о 12:00 відбудеться загальноміське освячення води за участі представників традиційних християнських конфесій.
Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено