Івано-Франківськ

“Єдина, бо сильна”: Зеленський записав звернення до українців у День соборності (ВІДЕО)

22 січня - День Соборності України.

c2a68e882b77167cebcb88864fdaa403 scaled

Президент України Володимир Зеленський привітав громадян з Днем Соборності.

Звернення було опубліковане на Facebook-сторінці Володимира Зеленського, пише ПІК.

Глава держави наголосив: ця історична подія передала наступним поколінням українців дві мудрості.

“Ця історична подія передала наступним поколінням українців дві мудрості. Якщо не припиняти боротьби, рано чи пізно єдину й незалежну державу буде відновлено. Якщо не досягти справжньої єдності, незалежність буде втрачено. Ми завжди знали про першу мудрість. А 24 лютого довели, що засвоїли другу” – додав Зеленський.

Президент зауважив, що в українців більше немає чужих міст, сіл, вулиць, адже кожне місто, село, вулиця, – рідні, навіть якщо ми там ніколи не були.

“І бійці з Києва, Львова, Кривого Рогу, Житомира, Луганська та багатьох інших міст б’ються за Маріуполь, Куп’янськ та Ізюм. А бійці з Ізюма, Куп’янська й Маріуполя та багатьох інших міст б’ються за Авдіївку, Бахмут і Соледар. І всі разом захищають Київ. І всі разом захищають Харків. І всі разом звільняють Херсон. І всі ми разом, хоч би де народилися й де зростали, кажемо сьогодні: я захищу мою Україну”, – зазначив Зеленський.

Президент підкреслив, що соборність – у визначних будівлях, закодована у візерунках вишивки, у музичних ті літературних творах, в горах та долинах, в шахтах Луганщини та Львівщини, у водах річок та озер, у золотоверхих дахах; в кожній частинці України.

“В усій нашій Україні. Влітку. Восени. Взимку. Навесні. Все це ми захищаємо. Разом. І переможемо. Разом. І звуки перемоги почує вся Україна. Мої любі Закарпаття, Волинь, Поділля, Таврія, Сіверщина, Полісся, Наддніпрянщина, Галичина, Придніпров’я, Слобожанщина, Приазов’я, Буковина, Донбас і, звісно, Крим.. Моя Україна. Наша Україна”, – зазначив Володимир Зеленський.

Наприкінці Зеленський додав: “Наша Україна єдина, бо сильна. Сильна, бо єдина. Із Днем Соборності, непоборні!”.


Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено