Івано-Франківськ

У ЗСУ роз’яснили, з якою метою зараз викликають чоловіків до військоматів

Рішення про мобілізацію громадянина ухвалюють після висновку медичної комісії про придатність до військової служби.

У Львові масово роздають повісти: зупиняють авто та перехожих

Мобілізація в Україні триває від початку повномасштабного вторгнення Росії. Її не припиняли з 24 лютого. Про це сказав очільник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України полковник Роман Горбач.

Він наголосив, що жодних хвиль мобілізації немає, передає Military mediacenter у Telegram, пише ПІК із посиланням на Gazeta.ua.

За його словами, у більшості випадків громадяни сьогодні викликаються до територіальних центрів комплектування з метою уточнення військово-облікових даних. Рішення про мобілізацію громадянина ухвалюють після висновку медичної комісії про придатність до військової служби.

“Особовий склад, який раніше не проходив служби, призивають до навчальних центрів, де відбувається навчання за визначеними спеціальностями. Після чого військовослужбовці прибувають до військових частин на конкретні посади“, – пояснив Горбач.

Він зазначив, що громадян, які мобілізуються з досвідом військової служби і нетривалою перервою у проходженні служби, можуть відправляти одразу до бойових військових частин.

“Нам сьогодні потрібні фахівці як на нові зразки озброєння, надані партнерами, так і для поповнення втрат. Насамперед мобілізують особовий склад за визначеними обліково-військовими спеціальностями”, – наголосив очільник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ.

Він додав, що сьогоднішній етап є вирішальним для нас і наших нащадків.

“Захистити нашу державу від агресора – обов’язок кожного“, – підкреслив Горбач.

Читайте також на ПІК: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено