Івано-Франківськ

Трагедія у Верховині, масові повістки у Львові та леопардовий флешмоб: ТОП-10 новин тижня за 23-29 січня (ФОТО, ВІДЕО)

Кожної неділі ПІК нагадує читачам знакові події, що сталися в країні та на Прикарпатті впродовж крайніх семи днів.

Аварія на Бурштинській ТЕС, новорічна ялинка, контрабанда лісу: ТОП-10 новин Прикарпаття за тиждень - 29.11- 05.12 (ФОТО, ВІДЕО)

ТОП-10 новин тижня України та Прикарпаття за 23-29 січня 2023 року, які Ви могли пропустити в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

СВІТ: леопардовий флешмоб

У Німеччині небажання канцлера Олафа Шольца надати Україні танки Leopard-2, спровокувало акцію протесту під Бундестагом. Її гасло – «Звільніть леопардів!» – швидко вийшло за межі Німеччини.

Того самого дня флешмобу із хаштегом #FreeTheLeopards», учасники якого у леопардовому одязі публікували у мережі селфі у леопардовому одязі.

До акції приєдналися вже сотні українців, зокрема, зірок шоу-бізнесу, а також… міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. На зображення він леопардовому піджаку, тисне на кнопку із підписом «Випускаємо леопардів».

327160670 1615437178888818 6469835341407157195 n scaled

СОЦІУМ: обіцяного дня без відключень прикарпатці не дочекалися

24 січня на Івано-Франківщині планували не вимикатимуть світло. Енергетики мали вимірювати величину навантаження, щоб знати, скільки електроенергії за добу споживає область за нормальних умов.

Але ввечері 23 січня, за вказівкою НЕК «Укренерго», через дефіцит потужності, обіцяний день з електропостачанням довелося скасувати. Тим самим прикарпатські енергетики отримали велику порцію критики краян у соцмережі.  

Світло виключатимуть на дві години: графіки вимкнень на Прикарпатті 9 січня

Тим часом, у столиці через російські удари ситуація з електрикою залишається складною, як і в інших областях нашої держави. Однак, українці не перестають дивувати своєю винахідливістю. Мережею розлетілося фото з однієї київської багатоповерхівки.

“Кияни встановили генератор на вулиці, на безпечній відстані від будинку і власники генератора не пошкодували кабеля, щоб провести його від генератора аж на 5-ий поверх. Тобто, усе виконали згідно правил”, – йдеться у повідомленні.

image 11 scaled 1

ЗДОРОВ’Я: У Франківську лікарі провели складну операцію та зберегли жінці матку

У 36-річної Мирослави під час вагітності четвертою дитиною виявили патологічне прикріплення, або ж врощення плаценти. Це патологія яка призводить до сильних кровотеч, втрати матки та навіть може загрожувати життю жінки.

У випадку Мирослави лікарі використали сучасні операційні методи та зберегли матку. Історію жінки дивіться у сюжеті ПІК:

КРИМІНАЛ: У Франківську вночі орудують квартирні крадії

Зловмисники користаються відключеннями електроенергії, відтак без проблем вночі потрапляють у багатоквартирні під’їзди на «магнітних ключах».

Відео з камер спостереження підтверджує нічні походеньки «квартирників». Про подібні випадки розповідають у соцмережі й інші користувачі.

327885539 853576912366240 491919359858066680 n112

ТРАГЕДІЯ: у Верховині автівка злетіла з дороги в річку

У Верховині вночі, 24 січня водій автомобіля Skoda Superb з’їхав з проїзної частини дороги у гірську ріку Чорний Черемош. Автомобіль перекинувся на дах. Хлопець від отриманих травм помер на місці події. 

326861798 893151511804478 8109009396691158912 n scaled 1

 23-річний водій Олексій Сливчук їхав до батьків у село Замагора. Про це ПІК відомо з власних джерел. Хлопець був одружений. Проживав у Верховині та працював у місцевому відділі Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

За словами місцевих жителів ця ділянка дороги, де ймовірно трапилася аварія є небезпечною, і ДТП там трапляються часто, особливо у осінньо-зимовий період.

МОБІЛІЗАЦІЯ: У Львові масово роздають повістки

У Львові на в’їздах та виїздах з міста, масово зупиняють авто для вручення повісток чоловікам. Повістки видають в місті і перехожим, а також доставляють військовозобов’язаним адресно. Про це повідомляють жителі міста в соцмережах.

У Львові масово роздають повісти: зупиняють авто та перехожих

Вручення повісток військовозобов’язаним чоловікам помітили здебільшого в місцях із найбільшим скупченням людей. Здебільшого військових і патрульних помічали на зупинках громадського транспорту, біля вокзалів, ринків, автозаправках, біля супермаркетів, ТЦ та навіть у маршрутках.

КОРДОН: Які найцікавіші способи обирають втікачі-ухилянти

Від початку воєнного стану прикордонники затримали за спробу незаконного перетинання кордону майже 12 тисяч чоловіків, які за віком підлягають призову під час мобілізації. 

Найцікавіші способи, які обирають чоловіки, дивіться у відео ПІК:

МУЗИЧНИЙ ПРОСТІР: У Франківську заспівав легендарний Віктор Павлік

Артист-легенда Віктор Павлік завітав до Івано-Франківська із концертом на підтримку Збройних сил України. Незвичне поєднання романтичних треків виконавця, які давно є хітами, колядок та народних пісень стали основою концертної програми «Різдвяні історії».

Якщо ви раптом пропустили, дивіться відеосюжет та фоторепортаж з виступу, а також ексклюзивний коментар для ПІК від зіркового гостя:

СПОРТ: Медальний дубль сноубордиста з Верховинщини

Прикарпатський сноубордист Михайло Харук здобув «золото» та «бронзу» на Універсіаді в США. У Лейк-Плесіді завершилася Всесвітня зимова Універсіада 2023, за підсумками якої збірна України виборола шість медалей – одне золото, одне срібло та чотири бронзи.

Зокрема єдине «золото» українській команді приніс спортсмен з Верховинщини Михайло Харук. Він був найсильнішим у паралельному гігантському слаломі. Згодом, прикарпатець посів третє місце у чоловічому паралельному слаломі на зимовій Універсіаді-2023.

326336616 921727272334399 2170949346238098564 n scaled 1

Варто також відзначити його земляка з Криворівні Євгена Марусяка, який встановив новий рекорд України. На етапі Кубка світу в Таупліці, Бад-Міттерндорф (Австрія) під час першого тренування на гігантському трампліні «Кульм» Марусяк пролетів 200,5 метри. Попередній рекорд України належав Віталію Калініченку. На Чемпіонаті світу 2020 в словенській Планіці він пролетів 195,5 метри.

ПОЗИТИВНІ НОВИНИ: у Калуші військовий одружився з медсестрою

У Калуші одружилися військовий Роман та медсестра Галина. Воїн приїхав у коротку відпустку й молодята побралися. 

Як з’ясувалося, Роман Капустяк потрапив до Калуської центральної районної лікарні із пневмонією. Хіба думав він, що його, мужнього та сильного воїна, учасника АТО з 2014 року, вкладе на лікарняне ліжко якесь запалення легень.Саме там, в кардіологічному відділенні, медичною сестрою працювала красуня Галина. Та, можливо, сама доля привела його в Калуську ЦРЛ.

1 19

  • Дякуємо, що читаєте ПІК! Новий огляд актуальних та важливих подій – рівно через 7 днів ! Мирного усім нам тижня! Віримо у ЗСУ! Слава Україні!

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено