Івано-Франківськ

У Пакистані терорист підірвав мечеть: 32 людини загинули, ще 150 — поранені

Вибух пролунав у мечеті в місті Пешавар на північному заході Пакистану.

large 6 scaled

Терорист-смертник підірвав вибухівку під час багатолюдної молитви в мечеті на території поліцейського комплексу. У будівлі обвалився дах. Наразі відомо про щонайменше 32 загиблих та 150 поранених.

Про це повідомляють AP та Al Jazeera, пише ПІК з посиланням на Громадське.

Начальник поліції Пешавара Мухаммад Іджаз Хан заявив, що в той час мечеть була майже вщент заповнена, там було близько 300 людей.

За даними ЗМІ, мечеть розташована всередині добре укріпленого комплексу, який включає штаб-квартиру поліції провінції та відділ боротьби з тероризмом. А втім, Пешавар розташований на краю районів Пакистану, що межує з Афганістаном, і часто стає ціллю для бойовиків, зокрема «Талібану».

medium 12

Прем’єр-міністр Пакистану Шахбаз Шариф заявив, що вибух пов’язаний із нападом терориста-смертника. AP пише, що відповідальність за вибух на себе взяв командувач пакистанських талібів Сарбакаф Мохманд, заявивши про це у Twitter.

Більшість загиблих були поліцейськими, вважається, що саме вони були ціллю нападу. За попередніми даними, терорист у жилеті з вибухівкою був у першому ряді мечеті. Після вибуху у будівлі обвалився дах, через що постраждали багато людей.

Прем’єр-міністр Шахбаз Шариф у своїй заяві засудив вибух і наказав владі забезпечити найкращу медичну допомогу постраждалим.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено