Івано-Франківськ

У Львові почали виплачувати компенсації за придбані генератори, але не всім

На відміну від Одеси тут повертають половину вартості генераторів, але не більше 30 тисяч гривень.
2886846 kudi postaviti generator yakscho na vulitsi yde dosch poradi vid dsns scaled

фото ілюстративне

В Одесі співвласники багатоповерхівок чекають, аби їм частково повернули гроші за придбані для будинків генератори. Гроші на виплату в міському бюджеті є, але до адресатів поки що не дійшло жодної копійки.

У Львові ж, де програма запрацювала трохи раніше, 30 заявок вже задовільнили, пише ТСН.

“Купили генератор ми в кінці жовтня, в листопаді ми подали документи. 29 грудня ми вже отримали свої 50%. 27 тисяч ми отримали”, – розповідає голова ОСББ.

Чотирнадцятьом заявникам, кажуть у мерії, відмовили, здебільшого через те, що генератори були малопотужні та не відповідали технічним характеристикам. Загалом заявок від ОСББ понад сто.

“73 акцентували, відшкодували наразі тільки 30 заявок, решта заявки є в черзі і вони чекають на грошове відшкодування, є певні складнощі з рухом коштів по казначейству, але воно поступово відшкодовується”, – кажуть у міськраді Львова.

В Одесі пояснюють, гроші на компенсації вже виділили. Лише у грудні – 5 мільйонів гривень, а на 2023 взагалі заклали – 30. Але кошти до адресата ще не дійшли, бо, як стверджують депутати, чиновники райадміністрацій надто бюрократизували процес.

“Ми їх питали, чому так повільно. Один нам каже: в мене немає спеціалістів з генераторів. А навіщо вам спеціаліст із генераторів? Ваша справа перевірити, що був такий рахунок сплачений. А відповідає генератор, чи не відповідає – питання буде не до вас, а до ОСББ”, – переконує депутат одеської міськради Петро Обухов.

Наразі до райадміністрацій Одеси з проханням про відшкодування звернулися лише чотирнадцять ОСББ. Але, кажуть першопрохідці, їхні колеги стежать за ситуацією, і якщо механізм запрацює, теж закуповуватимуть генератори у свої будинки.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено