Івано-Франківськ

“Заощадьте час та збережіть життя”: Джонсон закликав Захід дати українцям необхідну зброю

Джонсон вважає, що потрібно "заощадити час, заощадити гроші, зберегти життя і дати українцям те, що їм потрібно, якомога швидше".

Експрем'єр Британії Борис Джонсон отримав нову посаду пов'язану з Україною

Експрем’єр Британії Борис Джонсон, який перебуває у Вашингтоні для переговорів із високопоставленими політиками щодо посилення підтримки України, закликав надати українським військам все необхідне озброєння, яке вони потребують.

Про це він заявив Fox News, пише ПІК з посиланням на “Європейську правду”.

Відповідаючи на запитання щодо ситуації з винищувачами F-16, Джонсон підтримав надання Україні усіх потрібних видів зброї.

“Все, що я скажу, це те, що кожного разу, коли ми говоримо, що буде помилкою надавати такий-то один предмет зброї, ми в кінцевому підсумку робимо це, і це закінчується тим, що це правильна річ для України. Я пам’ятаю, як мені казали, що це була погана ідея дати їм протитанкові ракети. Насправді вони були незамінні, і Сполучені Штати – за часів Дональда Трампа – надали їм також і Javelin. Вони були незамінні в боях для відбиття російських танків”, – сказав колишній глава британського уряду.

Він додав, що раніше були суперечки щодо передачі HIMARS та танків.

“Люди казали, що не треба давати HIMARS. Я пам’ятаю, як сперечалися про реактивні системи залпового вогню, РСЗВ. Насправді вони виявилися безцінними для українців. Те ж саме ми говорили про танки”, – додав він.

Джонсон відкинув ідею про те, що президент Росії Владімір Путін може бути готовий перетворити війну на ядерний конфлікт.

“Він, напевно, навіть не зупинить українців, якщо зробить це – ми зануримо його економіку в такий кріогенний параліч, що Росія не зможе вийти з нього десятиліттями – тому він не збирається цього робити”, – сказав Джонсон.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено