Івано-Франківськ

Бебі-бум: як в Антарктиді з яйця вилуплюється пінгвінятко (ВІДЕО)

За останні 15 років популяція субантарктичних пінгвінів на острові Галіндез суттєво зросла.

Zapysaty scaled

На острові Галіндез триває справжній бебі-бум субантарктичних пінгвінів. Біля станції “Академік Вернадський” вже з’явилося на світ понад тисячу пінгвінят.

Про це повідомив Національний антарктичний науковий центр, пише ПІК.

“Тримайте ще одне неймовірне відео появи на світ пінгвінятка від нашої біологині Марти Дзиндри. Поки його сестричка чи братик ще чекає в яйці, це сміливе пташенятко вже вирвалося “на волю”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомили в центрі, дорослих пінгвінів біля “Вернадського” уже близько 3 тисяч, а малюків – біля 1300. Також є гнізда, де батьки ще висиджують яйця.

“Раніше ми розповідали, що за останні 15 років популяція субантарктичних пінгвінів на нашому острові Галіндез суттєво зросла. Якщо 2007-го тут лише почали з’являтися перші гнізда, то рекордного 2020-го їх було 1800! Через брак місця на берегах острова пінгвінам навіть довелося заснувати нову, третю субколонію в центральній частині. Зараз на Галіндезі трохи більше 1600 гнізд”, – зазначають в науковому центрі.

Постійний моніторинг пінгвінів дає змогу вченим чітко задокументувати факт зміни клімату в регіоні та реакцію на нього природи. Адже субантарктичні пінгвіни – теплолюбні, і на острів перемістилися лише тоді, коли умови для них тут стали комфортними.


Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено