Івано-Франківськ

Противник продовжує заходи з примусової паспортизації населення на окупованих територіях – Генштаб 

Триває триста сорок восьма доба російського широкомасштабного вторгнення. 

В місті Токмак Запорізької області росіяни виганяють місцевих із їх помешкань - Генштаб

Противник продовжує заходи з примусової паспортизації населення на тимчасово окупованих територіях.

“Так, в місті Кремінна Луганської області працівникам так званих «державних підприємств ЛНР», які не перебувають в черзі на отримання російського паспорта, знижують зарплатню на 30%”, – повідомляє Генштаб ЗСУ.

Головне зі зведення Генштабу:

  • Протягом доби противник завдав 5 ракетних та 12 авіаційних ударів. Здійснив 36 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об’єктах населених пунктів Гола Пристань та Херсон. Ворожі снаряди пошкодили житлові будинки, є жертви серед цивільного населення.
  • Високою залишається загроза подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України.
  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка залишається незмінною, наступальних угруповань противника не виявлено.
  • На тимчасово зайнятих територіях Херсонської області окупанти посилюють фільтраційні заходи. Для проведення перевірок місцевого населення з проукраїнською позицією в Новотроїцьке прибули співробітники фсб російської федерації.
  • Для поповнення втрат в живій силі, крім мобілізації, окупанти також проводять пропагандистсько-агітаційну роботу серед молоді. Так, в школах Скадовського району Херсонської області створюються кадетські класи з посиленою військовою підготовкою. Російські загарбники обіцяють, що випускникам цих класів нібито будуть надаватися пільги при вступі на контрактну військову службу у вигляді призначення на сержантські посади.
  • Авіація Сил оборони протягом доби завдала 9 ударів по районах зосередження окупантів та 2 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Наші ракетники і артилеристи, в свою чергу, уразили 2 райони зосередження живої сили противника.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у FacebookInstagramYoutube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено