Івано-Франківськ

Коломийська начинка потрапила у фуд-гід Україною з відомим шеф-кухарем (РЕЦЕПТ)

Євген Клопотенко особисто приготував начинку. А її рецепт тепер можна знайти на сайтах шеф-кухаря.

Коломийська начинка потрапила у фуд-гід Україною з відомим шеф-кухарем (РЕЦЕПТ)

Коломийська начинка з кукурудзяної крупи потрапила у фуд-гід Україною, який створила Platfor.ma спільно з відомим шеф-кухарем Євгеном Клопотенком та його командою, щоб розповісти про незвичайні та надзвичайні українські страви. Про це повідомив мер міста Богдан Станіславський, пише ПІК.

“Вони отримали 300 рецептів з усієї України, з них обрали 30 тих, що вразили найбільше. І начинка потрапила в цей список. Євген Клопотенко особисто приготував начинку”, – написав він.

За словами очільника Коломиї, для Покуття, а особливо Коломиї, начинка – то справді особлива страва. У 2019 році вона стала кулінарним брендом міста. А цьогоріч управління культури та туризму подало її на внесення до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини України.

“Нам так подобається начинка не тільки тому, що вона смачна. Ми дбаємо про традиції, які нам передались від предків. І дякую всім, хто допомагає популяризувати нашу страву. Тепер про начинку дізнається ще більше людей”, – додав Станіславський.

До слова, рецепт запіканки з кукурудзяної крупи:

Інгредієнти:

  • 600 мл молока
  • 400 г кукурудзяної крупи
  • 100 г розм’якшеного вершкового масла
  • 2 цибулини
  • 2 ст. л. соняшникової олії (для смаження)
  • 2 лаврових листки
  • сіль та перець до смаку.

Покроковий рецепт:

Крок 1 – Розігрійте духовку до 160 градусів. Наріжте дрібними кубиками 2 цибулини та підсмажте на пательні з 2 ст. л. соняшникової олії до золотавого кольору.

Крок 2 – Висипте до каструлі 400 г кукурудзяної крупи, додайте 100 г розм’якшеного вершкового масла та цибулю. Посоліть та поперчіть до смаку, вкладіть 2 лаврових листки.

Крок 3 –  Поставте на маленький вогонь. Перемішуйте дерев’яною лопаткою чи ложкою, поки масло повністю не розтане.

Крок 4 –  Додавайте невеликими порціями молоко та продовжуйте перемішувати, всього вам знадобиться 600 мл. Коли маса загусне до консистенції густої сметани, викладіть її до керамічної форми для запікання. Ми використовували квадратну, розміром приблизно 20х20 см.

Крок 5 –  Накрийте форму фольгою та поставте у розігріту до 160 градусів духовку на 1,5 години. Потім зніміть фольгу та випікайте ще 40-60 хвилин.

Крок 6 –  На поверхні запіканки має утворитись яскрава золотава скоринка. Подавайте готову «Начинку» як гарнір до м’яса, птиці чи риби.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено