Івано-Франківськ

Б’є – значить любить? – священник пояснив, чи можна застосовувати силу до жінок і дітей

Ніякої любові у насильстві немає, вважає отець Юліан Тимчук.

Б'є - значить любить? - священник пояснив, чи варто застосовувати силу до жінок і дітей

Прикарпатський священник ПЦУ Юліан Тимчук розповів кілька поширених думок, що стосуються насильства та рукоприкладства, які варто відкинути з огляду на Святе Письмо, пише ПІК.

“Чоловік та дружина «Якщо чоловік б’є, я все одно повинна терпіти». Такі думки виникають з огляду на слова з Писання: «Тож, що Бог спарував, людина нехай не розлучує!» (Марка 10:9) Якщо людина роками терпить гріх свого партнера та покриває його, то автоматично стає спільником. Адже як Бог допоможе, якщо гріх став нормою?”, – зауважив він.

За його словами, думка, що мій чоловік (дружина) – це мій хрест, тому я зобов’язана його нести» не правильна. Адже взяти хрест означає бути розіп’ятим разом з Ісусом за свій гріх, вмерти для себе і воскреснути для нового життя з Господом.

Отець Юліан також зазначив, що погоджується з думкою, що дітей потрібно карати. Проте важливо не плутати це з рукоприкладством:

“Справжнє покарання – це коли батьки знають свою дитину і обмежують в тому, що буде нести виховний момент. «А батьки, не дратуйте дітей своїх, а виховуйте їх в напоминанні й остереженні Божому! Еф. 6:4”.

Священник додав, що було б менше проблем,  якби ми люди слухали Писання: «Чоловіки, любіть дружин своїх, і не будьте суворі до них! Діти, будьте слухняні в усьому батькам, бо це Господеві приємне! Батьки, не дратуйте дітей своїх, щоб на дусі не впали вони!» Колоссян 3:19-21.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено