Івано-Франківськ

На Тернопільщині Блаженнішому Святославу презентували подарунок з білого мармуру (ФОТО)

Глава УГКЦ у суботу, 4 лютого відвідав Тернопільщину, зокрема місто Чортків.

На Тернопільщині Блаженнішому Святославу презентували подарунок з білого мармуру (ФОТО)

На Тернопільщині Блаженніший Святослав спершу освятив іконопис Святилища Катедрального Собору, згодом відправив Божественну літургію та освятив Ювілейний Хрест на подвір’ї Собору, котрий був споруджений у рік 500-ліття Чорткова та 30-річчя від дня заснування парафії. Про це пише ПІК з посиланням на RISU.

Наприкінці Літургії було звершено акт посвяти м. Чорткова і Бучацької єпархії УГКЦ під покров святого архистратига Михаїла — ангела і воїна. Глава УГКЦ розповів, що тепер відчуватиме велику спорідненість між Чортковом і Києвом, покровителем якого також є архистратиг Михаїл.

“Знаєте, він реально діє, — додав він. — У моменти найтяжчої облоги Києва так багато людей, навіть невіруючих, казали: „Ми бачили ангелів у небі“. Боже небесне військо під проводом архистратига Михаїла воює за нас! І хто, як не Бог, дає нам сили стояти і перемагати, навіть тоді, коли прагматичний людський розум різних західних аналітиків казав, що більше від трьох днів ніхто там не втримається”.

Також після Літургії на подвір’ї катедрального храму відбулося освячення ювілейного Хреста. У скульптурі поряд із розп’яттям зображений архистратиг Михаїл, покровитель Українського війська, а поряд із ним — державний герб України з написом «Вічно Єси» та чотири герби історичних періодів незалежності Української держави. Завершує композицію символ Вселенської Церкви — хрест на кулі.

З нагоди освячення Хреста і ювілею Чорткова Блаженнішому Святославу презентували подарунок — висічений із білого мармуру його єпископський герб.

Завершився захід освяченням 15-ти автомобілів для військовослужбовців, котрі придбали благодійники та священнослужителі Бучацької Єпархії.

image 2 scaled 329323044 732124684976389 3381260739346266756 n scaled

До слова, також у  Тернополі, Глава УГКЦ Святослав Шевчук зустрівся зі студентами ТНМУ та отримав незвичний подарунок – власний портрет на фоні Почаївської Лаври. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено