Івано-Франківськ

Зеленський зустрівся у Парижі з Макроном і Шольцом: що відомо

«Франція та Німеччина мають потенціал змінити правила гри», — сказав Зеленський.

08530000 0a00 0242 afcf 08db0a25a130 w408 r1 s

Президент України Володимир Зеленський, який прибув увечері 8 лютого до Парижа, висловив сподівання на єдність з Україною із боку Франції та Німеччини.

«Прибув до Парижа для зустрічі з президентом Франції Емманюелем Макроном і канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Вірю, що сьогодні ми посилимо нашу єдність», – написав Зеленський.

На спільній пресконференції з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Олафом Шольцем, Зеленський заявив:

«Франція та Німеччина мають потенціал змінити правила гри», — сказав Зеленський у своєму вступному слові, додавши, що «чим швидше Україні вдасться отримати зброю великої дальності та сучасні літаки, тим сильнішими будуть наші коаліції».

b00e3eb64800189af6e7f188e83a5d9a

Шольц заявив, що Німеччина продовжуватиме надавати військову допомогу Україні “стільки, скільки їй буде потрібно”.

“Росія не повинна виграти цю війну”, – сказав Шольц.

Він сказав, що Зеленський збирається на саміт ЄС, який відбудеться в четвер, 9 лютого у Брюсселі, Бельгія і стане сильним сигналом солідарності.

Президентом Франції Еммануель Макрон наголосив, що Франція «сповнена рішучості допомогти Україні перемогти та відновити її законні права», додавши, що Франція «продовжуватиме зусилля» для доставки зброї Києву.

“Україна може розраховувати на нас у побудові миру. Запропонований вами план – основа для дискусій на шляху, що має привести нас до міжнародної мирної конференції”, – зауважив Макрон під час прес-конференції.

Як повідомляла ПІК, 8 лютого Володимир Зеленський прибув у Лондон.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено