Івано-Франківськ

Блаженніший Святослав у Івано-Франківську освятив новий корпус “Клініки святого Луки” (ФОТО)

 Патріарх подякував Митрополиту Володимиру за те, що він разом з командою доклали зусиль задля створення клініки. 

Блаженніший Святослав у Івано-Франківську освятив новий корпус "Клініки святого Луки" (ФОТО)

У Івано-Франківську глава УГКЦ Блаженніший Святослав освятив новозбудований корпус “Клініки святого Луки”. Під час освячення Владика звернувся до присутніх з вітальним словом, у якому зазначив про необхідність як фізичного, так і духовного зцілення людини. Про це повідомляє Івано-Франківська Архієпархія, пише ПІК.

“Так, зараз ми отримуємо від Католицької церкви солідарної з Україною, унікальний дар – цю клініку, яка так сильно сьогодні потрібна. Благословляємо її для того, щоб вона стала простором зцілення для страждального українського народу. Саме тут, в Івано-Франківську, наша свята мати Церква творить простір зцілення духа, душі й тіла”, – наголосив Блаженніший. 

Глава УГКЦ підніс символічний для клініки подарунок – ікону св. апостола Луки, на честь якого названа лікарня й вручив подячну грамоту за сумлінну працю віцееконому Івано-Франківської Архієпархії о. Віталію Максиміву, який доклав чимало зусиль для творення «Клініки святого Луки». 

Після цього Митрополит Володимир у своєму слові поділився історією задуму Лікувально-діагностичного центру:

“Коли ми розпочинали працю над клінікою не було війни – був спокій. Ми працювали, розвивалися й молилися у своїй сім’ї. Та сьогодні, у цю тяжку хвилину бачимо завтрашній день, коли лікуватимемо свої рани. Думаю, що всі разом ми їх вилікуємо, а спільною молитвою закриємо рани невидимі – духовні”. 

Згодом Блаженніший Святослав здійснив Чин благословення клініки святою водою. На завершення для духовенства, влади та представників лікувально-навчальних медичних закладів провели екскурсію.

1 117 scaled 1 125 scaled 1 139 scaled 1 142 scaled

Довідково: Лікувально-діагностичний центр «Клініка святого Луки» розпочав роботу у вересні 2014 року в Івано-Франківську на вул. Гарбарській, 22.

 Засновником клініки стала Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ. У 2015 році Архієпархія прийняла рішення спорудити поблизу існуючого корпусу Івано-Франківської академії Івана Золотоустого нову будівлю для майбутньої «Клініки святого Луки», зважаючи на попит і зростаючу потребу в медичній допомозі, особливо для бідних верств населення, а також велику кількість переселенців, які оселились в Івано-Франківську.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено