Івано-Франківськ

Хроніки кохання: в яких областях найчастіше одружувались українці під час війни

Повномасштабне вторгнення загострило почуття українців: торік кількість шлюбів у країні побільшало на 4%.

vesillya2 860x484 1 scaled

Це найбільший ріст та рекорд за останні три роки. Натомість розлучень через РАГС та шлюбних контрактів суттєво поменшало, інформує ПІК з посиланням на Опендатабот.

“Справжній шлюбний бум відбувся у Кіровоградській та Полтавській областях. За рік новостворених сімей там побільшало у 1,6 та у 1,5 рази відповідно. А ось за кількістю новостворених родин беззаперечно лідує Дніпропетровська область — 26 534 шлюби за рік. Це майже удвічі (на 43%) більше, аніж було у 2021 році”, – йдеться у повідомленні.

Попри те, що у порівнянні з 2021 роком одружуватись у Києві стали менше, за кількістю шлюбів столиця все ще тримається у топі: 23 457 нові родини за рік. Трійку лідерів замикає Одеська область: + 16 980 нових сімей.

В Івано-Франківській області  уклали понад 7 тисяч шлюбів.

Zapysaty 4 scaled

Найбільший спад реєстрацій шлюбів очікувано спостерігається на тимчасово окупованих та свіжозвільнених територіях: -78% Херсонська область, -36% — Харківська. Серед решти областей України найбільший спад у Чернівецькій області — там нових сімей торік було створено майже на третину менше до 2021 року.

Водночас кількість розлучень через РАГС скоротилася на 40%. Якщо у попередні роки, в середньому, через РАГС свої стосунки розривали 33 тисячі пар на рік, то торік було зафіксовано 17 893 розлучення. Це найнижчий показник за останні 9 років.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено