Івано-Франківськ

В українських школах можуть з’явитися нові дисципліни: які саме

Концепція таких занять розробляється.

school stock ca722 1

В Україні в школах можуть з’явитися нові предмети –  “довійськова підготовка” та “тактична медицина”.

Про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» розповів голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, пише ПІК

“Над цим працює Інститут модернізації змісту освіти, який саме відповідає за зміст і за наповнення цих дисциплін. Нам потрібно визначитися з концепцією, хто буде викладати ці дисципліни. Бо дуже не хочеться, щоб ми поверталися до тієї практики, яка була, коли, при всій повазі, відставний пенсіонер, буде розповідати, що зараз відбувається. Я думаю викладання цих дисциплін можна буде чудово реалізувати з допомогою ветеранів, які будуть після війни, або з допомогою територіальної оборони. Тоді там будуть і основи тактичної медицини, і основи тактичної підготовки і так далі”, – йдеться у повідомленні.

За словами Сергія Бабака, уроки з довійськової підготовки та тактичної медицини потрібно вводити з 8-9 класів, а не 10-11-их.

“Крім того, зауважу, що і для хлопців і дівчат все це потрібно однаково. В тій чи іншій мірі може різнитися програма, але по суті вона має бути однаковою, тому що і хлопці повинні розбиратися в медицині і дівчата повинні мати навички поводження зі зброєю. Тому ці предмети переглядаються і будуть переглядатися далі. І я вважаю, що це потрібно робити не лише в 10-11-х класах, а й раніше, з 8-9-го, бо частина дітей після 9-го класу йде в професійну освіту“, – зазначив Бабак.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено