Івано-Франківськ

На спецрахунку для відновлення України є вже 17 млрд гривень, – Шмигаль

В уряді повідомляли, що ці гроші конфіскували у російських банків.

thumb 200239 820 360 0 0 auto scaled

На спецрахунку для відновлення України є вже 17 млрд гривень. Уряд заявляв, що на витрати для швидкого відновлення на 2023 рік потрібно 17 млрд доларів.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що до кінця року заплановано надходження 35,5 млрд грн від доходів НБУ та 1,5 млрд доларів від США, пише “Громадське“.

Крім того, є політична домовленість з Урсулою фон дер Ляєн про допомогу ЄС розміром 1 млрд євро.

Зараз на спецрахунку є 17 млрд грн для відновлення.  Нагадаємо, наприкінці січня Шмигаль казав, що для швидкого відновлення енергетики, гуманітарного розмінування, відбудови житла, критичної та соціальної інфраструктури цього року потрібно 17 млрд доларів.

Попри це прем’єр закликав уже негайно починати швидку відбудову та представити відповідні проєкти від областей. Пріоритетами для відновлення є енергетика, житло людей, розмінування, критична інфраструктура та допомога бізнесу.

У Мінінфраструктури повідомили, що невдовзі має запрацювати механізм виплат компенсації за пошкоджене майно. Зокрема, є домовленість зі структурами ООН про залучення 50 млн доларів.

Крім того, вже запущено Державний реєстр зруйнованого майна, який має збирати деталізовану інформацію про пошкоджене житло. Реєстр стане базою для ухвалення рішень щодо компенсацій. Шмигаль дав завдання Мінінфраструктури довести до всіх голів ОВА порядок наповнення та ведення реєстру для його подальшого використання.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено