Івано-Франківськ

У Франківську за виправдовування російської агресії повідомили про підозру уродженці РФ

Жінка неодноразово поширювала через власний акаунт у соцмережі матеріали, спрямовані на виправдовування збройної агресії РФ.

 

FB IMG 1676618186752 scaled

В Івано-Франківську за виправдовування російської агресії повідомили про підозру уродженці російської федерації, повідомляють Управління СБ України в Івано-Франківській області та прокуратура, пише ПІК

“За даними слідства, підозрювана – 64-річна уродженка РФ, яка тривалий час проживає в Івано-Франківську, з травня 2022 року неодноразово поширювала через власний акаунт у соцмережі матеріали, спрямовані на виправдовування збройної агресії РФ”, – йдеться у повідомленні.

FB IMG 1676618188369 scaled

Місцева жителька систематично поширювала наклепи на Збройні сили України, натомість російські мародери й ґвалтівники у неї поставали героями, «дорогими мальчиками», котрим вона бажала перемоги.
“Агітаторка була учасницею груп «Ми за путіна – патріоти росії», «Ми любимо СРСР», «Антимайдан» тощо. Вона активно ділилася російськими наративами з цих груп, відповідно до яких агресивна невиправдана війна рф проти нашої держави подавалася як «визволення від фашизму». Агітаторка поширювала контент проросійських пропагандистів, серед яких Юрій Котенок, Тетяна Монтян та ін. У цих дописах війну рф проти України представляли як «війну з НАТО», глорифікували російських вояків, паплюжили європейських партнерів нашої держави, а українців обвинувачували у вигаданих злочинах та називали «нацистами» і «терористами»”, – йдеться у повідомленні.

“В ході обшуків за місцем проживання зловмисниці правоохоронці вилучили телефон та комп’ютер, які вона використовувала для інформаційної підтримки у підривній діяльності проти України. До суду скеровано клопотання про обрання стосовно підозрюваної запобіжного заходу – тримання під вартою. Їй загрожує до восьми років позбавлення волі”, – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено