Івано-Франківськ

Які квіти стоять у вазі довше за інших: рейтинг та рекомендації щодо догляду

Які квіти краще стоять у вазі та не вимагають спеціального догляду, а яким потрібна особлива увага, розповідають фахівці.

flowers

Експерти поділилися з Еxpress.co.uk своїми рекомендаціями та спостереженнями щодо того, які квіти стоять у вазі довго і не вимагають спеціального догляду, а з якими доведеться повозитися.

Експерти вивчили характеристики різних кольорів, зокрема очікувану тривалість життя після обрізання, частоту зміни води, необхідність обрізання та клімат, якого вони потребують для тривалого стояння, пише ТСН.

Найпростіші у догляді зрізані квіти

Аналіз показав, що зрізані гвоздики — найпростіші квіти, оскільки за правильного догляду вони можуть простояти до трьох тижнів. Гвоздикам потрібно змінювати воду лише двічі-тричі на тиждень.

Зрізані півонії посідають останнє місце як найважчі у догляді зрізані квіти. Вони швидко в’януть і або скидають пелюстки.

Рейтинг зрізаних квітів від найпростіших до найскладніших у догляді

Якщо розташувати найпопулярніші квіти, які використовують для букетів, у порядку наростання складнощів у догляді за ними? список матиме такий вигляд:

  • гвоздики
  • лілії
  • тюльпани
  • троянди
  • півонії

0003 10 scaled

Чому троянди вважаються складними зрізаними квітами

На думку експертів, якщо ви плануєте купити класичну композицію з троянд, вам потрібно приготуватися до подолання певних труднощів у догляді. Хоча троянди є фаворитами на всі часи, з’ясувалося, що доглядати їх не так просто, як інші зрізані квіти.

Троянди мають одну із найкоротших середніх тривалостей життя серед групи. У середньому вони живуть всього сім днів і вимагають зміни води кожні два-три дні, що ускладнює їхній догляд.

Як доглядати за зрізаними квітами

Щоб ваші квіти простояли якомога довше, дотримуйтесь наших рекомендацій:

  • Щойно ви принесете квіти додому, зріжте стебла приблизно на кілька сантиметрів від основи під кутом 45 градусів, це дозволить їм споживати більше води і допоможе жити довше. За бажання ви можете повторювати це кожні кілька днів, щоб ваші квіти отримували якнайбільше води.
  • Обов’язково змінюйте воду у вазі через день, щоб вона залишалася свіжою. Сміття та бактерії у воді можуть призвести до того, що квіти зів’януть швидше. Якщо можливо, використовуйте дощову воду, оскільки вона набагато чистіша, ніж звичайна водопровідна вода.
  • Не забувайте про підживлення. Більшість флористів та супермаркетів пропонують підживлення для квітів разом із букетом, що допомагає живити квіти та зберігати їх свіжими. Однак, якщо у вас немає підживлення для квітів, ви можете натомість використовувати чайну ложку цукру.
  • Тримайте квіти у прохолоді подалі від прямих сонячних променів. Коли квіти піддаються впливу надто великої їх кількості, ніжні пелюстки можуть почати в’янути та сохнути. Крім того, тримайте букет подалі від джерел тепла, тому що це також може висушити пелюстки квітів.
  • Регулярно видаляйте все листя, що падає у воду, і зрізайте все зів’яле або пожовкле. Це допоможе запобігти росту бактерій та зберегти свіжий вигляд вашого букета.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено