Івано-Франківськ

“путін помилився”: що сказав Байден на брифінгу у Києві

Зокрема під час виступу президент США анонсував новий пакет допомоги.

8451d34faf035c62175103000d309ef2

Президент США Джо Байден виступив на брифінгу 20 лютого під час свого візиту до Києва. Розповідаємо, що він сказав.

Брифінг Байдена транслювало Sky News, пише “Громадське“.

Анонсований новий пакет допомоги включатиме артилерійські боєприпаси, протитанкові системи та радари повітряного спостереження, щоб допомогти захистити Україну від повітряних ударів.

«Будь-які системи радарів повітряного спостереження захистять український народ від повітряного бомбардування», — заявив він.

І зазначив, що США разом із партнерами вже поставили Україні 700 танків, тисячі одиниць бронетехніки, тисячу артилерійських систем, приблизно два мільйони одиниць амуніції.

А ще зазначив, що незабаром США оголосять про додаткові санкції проти  компаній, які намагаються уникнути санкцій і підтримують російську війну. За словами Байдена, це рішення має двопартійну підтримку в Конгресі.

Також, за словами президента США, Україну очікують «складні дні, тижні та роки», а ціна, яку вже довелося понести Україні, була надзвичайно високою.

«Метою росії було стерти Україну з карти світу. Завойовницька війна путіна провалюється. російська армія втратила половину своєї колись окупованої території», — наголосив він.

А ще Байден зазначив, що російська економіка зараз є «глухим куточком», ізольованою. Президент США переконує, що путін вважав Україну слабкою.

«Президенте [Володимир Зеленський], я сказав вам на початку, що він розраховує на те, що ми не будемо об’єднуватися… Він розраховує на те, що ми не зможемо залучити інших на бік України», — зазначив він, додавши, що путін помилився.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено