Івано-Франківськ

СБУ передала до суду матеріали щодо екссудді Маріуполя, який працює на окупантів

Крім того, зловмисник брав участь у проведенні окупантами викраденні судових справ із приміщень районних судів окупованого міста.

ekssuddya 2 scaled

Слідчі СБУ завершили досудове розслідування та скерували до суду матеріали з обвинуваченням колишнього судді Жовтневого районного суду Маріуполя в колабораційній діяльності, пише ПІК.

“У липні 2022 року екссуддя добровільно обійняв посаду керівника апарату у створеному окупантами т. зв. «приморському районному суді міста Маріуполь донецької народної республіки». На службі окупантам колаборант відповідав за налагодження роботи незаконного суду за законодавством «днр». Зокрема, він займався формуванням апарату суду та організацією його роботи”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, зловмисник брав участь у проведенні окупантами т. зв. «інвентаризації» – викраденні судових справ із приміщень районних судів окупованого міста.

ekssuddya 4 scaled

Колаборант обвинувачується за ч. 7 ст. 111-1 КК України, тобто у добровільному зайнятті посади в незаконних судових органах, створених на тимчасово окупованій території.

За ці дії передбачено позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Наразі зловмисник перебуває у розшуку.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Івано-Франківській області. Обвинувачення в суді підтримуватиме Івано-Франківська обласна прокуратура.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено