Івано-Франківськ

Американський генерал пояснив, як “викурити” окупантів з Криму

Бен Годжес оприлюднив мапу звільнення півострова.

photo 2023 02 28 11 40 53 scaled

Питання повернення Криму під синьо-жовтий стяг стає все більш актуальним із наближенням весни. Завдяки прогнозам, які передбачають початок великого контрнаступу ЗСУ, можна сподіватися і на деокупацію півострова, пише ПІК із посиланням на Телеграф. 

Роздумував про це і американський генерал Бен Ходжес, який навіть поділився картою із прогнозованими ударами по військових об’єктах росіян в Криму, які допомогли б українській армії пришвидшити повернення територій.

Про це він розповів в особистому Twitter-аккаунті. Військовий підкреслює, що на початковому етапі найбільш ефективним буде завдавання ударів великої дальності — це зробить півострів непридатним для подальшого перебування ворожої армії.

На думку Ходжеса, початковою задачею ЗСУ має стати своєрідне “зачищення” Криму, а також відрізання окупантів від подальшого матеріально-технічного забезпечення. Для цього, вважає він, слід при просуванні по материковій частині України отримати контроль над двома трасами — М-16 та М-17, які ведуть в Крим. Також доведеться остаточно зруйнувати Кримський міст, де вибухи вже звучали восени 2022 року.

162900 uk

Також Бен Ходжес підкреслює, що знадобляться удари по важливій для російських загарбників інфраструктурі. Зокрема, ЗСУ варто б зруйнувати залізничне сполучення поблизу Джанкоя та вдарити по аеродрому поруч із Євпаторією. Важливими, на думку американського генерала, є і регулярні атаки на базу Чорноморського флоту в Севастополі. При цьому можна використовувати як ракети, так і дрони. Це змусить росіян відвести залишки кораблів подалі від Криму.

Цікаво, що візуалізацією карти займався американський письменник, сценарист, актор, кінопродюсер і колишній командир “морських котиків” США Чак Фаррер.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено