Івано-Франківськ

Скільки триває підготовка мобілізованого без досвіду перед відправкою на фронт: пояснення

Тільки після базової підготовки відправляють на фронт.

2800813

За словами начальника управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Романа Горбача більшість мобілізованих  мають військовий досвід, пише ПІК з посиланням на ТСН.

“Не можу назвати кількісних показників, але їх, чоловіків без досвіду, закликають набагато менше, ніж тих, хто має військовий досвід. Насамперед звичайно, відбирається особовий склад, який уже має досвід проходження військової служби”, – зазначив Роман Горбач.

Ті, хто без досвіду проходять у навчальних центрах як мінімум базову загальновійськову підготовку, яка триває один місяць.

Один місяць — термін для фахівців, які не потребують додаткового досвіду, крім базового – номера обслуги, що заряджає і таке інше.

Якщо військовослужбовця готують до складнішої спеціальності, наприклад, бути гранатометником, це займе більше часу – півтора місяця навчання. Якщо говорити про складнішу спеціальність – ще місяць або й до 45 днів додатково.

Сумарно підготовка мобілізованих без військового досвіду, за словами Горбача, може тривати понад два місяці. Військовослужбовці, які призначаються на сержантські посади, також проходять додаткову професійну підготовку.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено