Івано-Франківськ

Україна отримала вакцину проти віспи мавп – МОЗ

МОЗ  розподілить та направить вакцину до регіонів, відповідно до потреб кожної області. 

2 vaktsynatsiya foto 1

В Україну доставили 10 тисяч доз вакцини Jynneos проти віспи мавп. Щепити людей, які належать до груп ризику, будуть безкоштовно.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

“Jynneos – це жива вакцина проти натуральної віспи та віспи мавп. Призначена для людей віком від 18 років, які мають високий ризик зараження”, – наголошують у відомстві.

Вакцину передало Україні Управління Європейської комісії з питань готовності та реагування на надзвичайні ситуації у сфері охорони здоровʼя (HERA).

У МОЗ пишуть, що повний курс складається із двох доз з інтервалом у 28 днів. Людям, які уже були щеплені проти натуральної віспи, також можуть вакцинуватися проти мавпячої віспи, якщо з того часу минуло понад 10 років.

Вакцинація рекомендована медичним працівникам, які належать до групи ризику зараження, та людям, які мають високий ризик інфікування.

Нагадаємо, віспа мавп — віспоподібне захворювання, спричинене вірусами родини поксвірусів. За симптомами схоже на натуральну віспу. Передається через будь-який тісний фізичний контакт із висипом на тілі інфікованої людини, через кашель або чхання, торкання одягу, постільної білизни, рушників, якими користувався хворий на віспу мавп.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено