Івано-Франківськ

Колишній президент Чехії розповів, чому дружив з путіним

Каже все змінилося після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Колишній президент Чехії розповів, чому дружив з путіним

Колишній президент Чехії Мілош Земан раніше бачив Росію винятково як джерело дешевих енергоносіїв, але все змінилося після широкомасштабного наступу РФ на Україну. Про це він заявив в інтерв’ю місцевому телебаченню CNN Prima News, пише ПІК.

Земан вважає розумним те, що у минулому він підтримував економічну співпрацю з Росією. Чеський лідер наголосив, що Чехії потрібні були дешеві енергоресурси.

«Але я багато разів казав, що інтереси безпеки вище економічних. Тож співпраця закінчилася божевільною помилкою Путіна, якщо хочете, злочином, коли він напав на Україну. Таким чином, червона лінія пройдена», – сказав Земан.

Він додав, що при цьому Китай дистанціюється від Росії та її дій щодо України, тому він не бачить причин для припинення економічного співробітництва з Пекіном, і попередив уряд та новообраного президента Петра Павла, що вони повинні не провокувати Китай протайваньською політикою.

Нагадаємо, до повномасштабної війни в Україні Земан виступав за зближення з Китаєм та Росією. Він наголошував, що віддає перевагу економічній дипломатії та економічній зовнішній політиці. Проте після 24 лютого чеський лідер почав засуджувати дії РФ.

Як відомо, повноваження Земана закінчуються 8 березня. Петр Павел складе присягу й стане президентом Чехії 9 березня 2023 року, замінивши на посаді Мілоша Земана, що перебував на ній два терміни – десять років.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено