Івано-Франківськ

Стало відомо, чим можна білити дерева навесні, окрім вапна

Побілення допомагає захистити дерева від деревних шкідників та сонячних опіків.

Стало відомо, чим можна білити дерева навесні, окрім вапна

Навесні багато садівників починає білити дерева. Коли білити дерева навесні? Якщо ви все ж вирішили провести таку процедуру, краще починати на початку березня. Але дочекайтеся, щоб сніг повністю зійшов. Також вибирайте дні, коли не дощитиме. Про це пише ПІК з посиланням на ТСН.

  • Побілення дерев вапном — найпростіший варіант

Саме гашене вапно вважають найпопулярнішою основою для побілення. Воно допомагає захистити стовбур дерева від перепаду температури, мікробів і прямих сонячних променів. Однак після опадів вапно швидко змивається і це досить серйозний недолік. Крім того, вапно краще не використовувати на молодих деревах, адже воно може бути для них надто їдким.

Як приготувати побілення з вапна: в 10 л води додайте 3 кг гашеного вапна, ретельно розмішайте, щоб не було грудочок. Також можна додати 300 г мідного купоросу для проведення профілактики грибкових захворювань. Якщо додаєте мідний купорос, вапна потрібно менше — приблизно 2,5 кг.

  • Додайте у вапно клей

Якщо додати казеїновий клей, побілення з вапна не буде змиватися під час опадів. Для цього потрібно змішати 1,5 кг гашеного вапна з половиною відра води, додати 50 г казеїнового клею і ретельно розмішати.

  • Побілення за допомогою крейди

Такий варіант побілення підійде навіть молодим деревцям. А ще крейда чудово захищає від сонячних променів.

Як приготувати побілення з крейди:на 10 літрів води потрібно взяти 3 кг крейди. Спочатку крейду просіюють через дрібне сито, а вже тодірозмішують у рідині до консистенції густої сметани. Щоб суміш не змилася після першого ж дощу, до неї краще додати казеїновий клей.

  • Біла глина

Вона водостійка, тому не змиється з першими дощами, а також чудово захищає дерева від морозів. Білу глину зазвичай додають до крейдяного розчину. Після цього він стає в’язким і тягучим.

Як приготувати такий варіант побілення:візьміть 8 літрів води, додайте 2,5 кг крейди і 400 г порошкової білої глини. Ретельно розмішайте.

  • Гній як варіант побілення

Гній додають садівники у побілення для того, щоб додатково підгодувати дерева, захистити їх від хвороб. Також він робить консистенцію більш в’язкою. Таку суміш радять виготовляти для поранених дерев.

Як її робити:на 8 літрів води додається 2,5 кг гашеного вапна, 300 г мідного купоросу, 1 кг глини у вигляді порошку і 2 кг свіжого гною. Суміш потрібно акуратно розмішати до однорідності.

  • Акрилова фарба

Це сучасний варіант побілення, який відрізняється простотою приготування. Адже додавати до акрилової фарби нічого не потрібно — її просто наносять на стовбур дерева. Фарба не змивається навіть під час затяжних дощів, містить поживні речовини, а також захищає від опіків. Ще однією перевагою є те, що дерево під фарбою може “дихати”.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено