Івано-Франківськ

Стало відомо, яке свято українці люблять найбільше

Зокрема, українці змінили ставлення до багатьох державних свят.

Стало відомо, яке свято українці люблять найбільше

Більшість українців святкують Великдень (Пасху) та Різдво Христове. Як повідомляє дослідження Київського міжнародного інституту соціології, 70% українців вважають саме ці свята улюбленими, пише ПІК.

“Наступними за популярністю є День Незалежності України і День захисників і захисниць України. Відповідно 63% і 54% українців вважають ці свята улюбленими. Цікаво, що саме до цих свят українці докорінно змінили своє ставлення”, – йдеться у повідомленні.

День Незалежності України до повномасштабної війни з Росією цінувало лише 37% населення, а зараз 63%, тобто на 26 процентних пунктів більше  (а у 2013 році до нападу Росії на Україну це взагалі було одним з найменш популярних свят – лише 12% вважало його важливим чи улюбленим).

День захисників і захисниць України був популярним лише серед 29%, а зараз серед 54% українців, тобто на 25 процентних пунктів більше.

Дослідження показало, що загалом українці ставляться до свят з любов‘ю та повагою, лише 2% опитаних  не ставляться до яких-небудь офіційних свят, як до важливих або улюблених.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено