Івано-Франківськ

Протести у Грузії: силовики застосовують сльозогінний газ та водомети

Президент Грузії підтримала мітингувальників.

Протести у Грузії: силовики застосовують сльозогінний газ та водомети

Протести у Грузії: спецпризначенці розганяють учасників акції, які зібралися під стінами парламенту проти закону про “іноагентів”. Силовики застосовують сльозогінний газ та водомети. Про це пише ПІК з посиланням на Букви.

“Громадян, котрі зібралися під парламентом, закликають розійтися і попереджають, що в іншому випадку проти них застосують “передбачені законом заходи”. Протестувальників вже кілька разів розганяли за допомогою водометів та сльозогінного газу, але щоразу учасники акції поверталися до парламенту”, – йдеться у повідомленні.

Раніше стало відомо, що учасники акції під стінами парламенту Грузії знесли металеву загорожу під законодавчим органом з боку проспекту Руставелі. Протестувальники дісталися центральних залізних воріт парламенту, де мобілізовано спецназ. 

Додамо, що 7 березня парламент Грузії у прискореному режимі затвердив у першому читанні законопроєкт “Про прозорість іноземного впливу”. За це проголосували 76 депутатів, проти – 13. Проєкт закону внесли представники руху “Сила народу”, підтримали члени правлячої партії “Грузинська мрія”.

У Посольстві США у Тбілісі зазначили, що дотримання цих законів нашкодить відносинам Грузії з її стратегічними партнерами.

Згодом під стінами парламенту розпочалась акція протесту, біля будівлі відбулися сутички між поліцією та учасниками. Протистояння почалося після того, як лідери закликали учасників акції переміститися до всіх трьох входів будівлі парламенту. Силовики застосували проти демонстрантів сльозогінний газ та водомети. Протестувальники не розходяться.

Своєю чергою, президентка Грузії Саломе Зурабішвілі звернулася до нації. Вона підтримала учасників демонстрації, котрі протестують під стінами парламенту та закликала уряд відмовитися від ухвалення закону про “іноагентів”.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено