Івано-Франківськ

В Україні запровадили нові вимоги в супермаркетах та магазинах: що відомо

Зокрема, йдеться про право безготівкового рахунку.

В Україні запровадили нові вимоги в супермаркетах та магазинах: що відомо

В Україні з 1 січня магазини та супермаркети, які працюють у населених пунктах чисельністю від 5 тисяч жителів зобов’язані надати покупцям можливість розплачуватись за допомогою картки. У тих випадках, коли продавець відмовляє у можливості використовувати безготівковий розрахунок, покупець може поскаржитися на порушення своїх прав до Держспоживслужби. Про це пише ПІК з посиланням на Obozrevatel.

Крім того, право безготівкового розрахунку є частиною законної вимоги законодавства. Зазначимо, є деякі винятки.

“Так, до січня наступного року без безготівкового розрахунку можуть працювати магазини та супермаркети, які перебувають у населених пунктах із населенням до 5 тис. осіб. При цьому, якщо населений пункт незалежно від того, скільки в ньому проживає людей, перебував в окупації чи зоні воєнних дій, підприємці мають право ще протягом трьох місяців працювати без готівкового розрахунку”, – йдеться у повідомленні.

Якщо права споживача порушені, він має право звернутися до Держспоживслужби. Бізнес можуть оштрафувати за порушення прав споживача. Зазначимо, крім того, українські супермаркети зобов’язані самостійно оплачувати товари, пошкоджені у торговому залі до придбання. Важливо зазначити, що якщо покупець спеціально пошкодив товар, це є хуліганством.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено