Івано-Франківськ

Мобілізація в Україні: яка зараз хвиля і кого призивають насамперед

В Україні  подовжено воєнний стан до 20 травня і продовжується мобілізація.

Три причини, які дозволяють не приходити до військкомату по повістці

Мобілізація в Україні: ЗСУ не підтверджує, що зараз існують будь-які хвилі мобілізації. Про це пише ПІК з посиланням на ТСН.

 “Ніяких хвиль мобілізації немає. У більшості випадків громадяни сьогодні викликаються до територіальних центрів комплектування з метою уточнення військово-облікових даних. Рішення про мобілізацію громадянина приймається після висновку медичної комісії про придатність до військової служби”, – пояснив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України Роман Горбач.

Хоча з цим можна посперечатися, адже нещодавно на Прикарпатті зупинили автобус і трьох чоловіків забрали до військкомату та вручили повістки на відправку. Тож зокрема, на західній Україні продовжують не лише вручати повістки, а й одразу мобілізовувати. Окрім того, чоловіки добу стоять і очікують своєї черги.

За його словами, в Україні сьогодні призивають усіх громадян, придатних до військової служби або тих, які перебувають в запасі. Призиваються військові як з досвідом, так і без досвіду.

“Нам сьогодні потрібні фахівці як на нові зразки озброєння, надані партнерами, так і для поповнення втрат. У першу чергу мобілізують особовий склад за визначеними обліково-військовими спеціальностями. За викликом ТЦК військовозобов’язані особи повинні приходити для постановки на військовий облік і визначення призначення на воєнний час”, – додав полковник.

Як зазначив Горбач, зараз призиваються також обмежено придатні українці, які мають захворювання, що спричиняють помірні порушення функцій організму.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено