Івано-Франківськ

Звільнення першого українського політв’язеня Миколу Шиптура: що відомо

Активіста Євромайдану, жителя Івано-Франківська Миколу Шиптура затримали в Севастополі у березні 2014 року

330389280 170900222376589 3964469041997471617 n

7 березня Микола Шиптур, перший український політв’язень, вийшов на волю у зв’язку з закінченням строку позбавлення свободи, інфоомує ПІК.

Про це повідомили на сторінці “Об’єднання родичів політв’язнів Кремля” у соцмережі. 

Нагадаємо, 9 березня 2014 року Микола Шипур затриманий і увʼязнений та участь у проукраїнській акції, за що його переслідували представники так званої «самооборони Криму».

shiptur na akczii

М. Шиптур на акції в Севастополі 9 березня 2014 р. Скріншот відео

Активіста Євромайдану, жителя Івано-Франківська Миколу Шиптура затримали в Севастополі у березні 2014 року. Він приїхав до Криму разом з іншими активістами для участі в акції до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Окупанти засудили Шиптура до 9 років колонії. Застосовуючи тортури Миколу змусили свідчити проти себе. Своє незаконне покарання Шиптур відбував у колонії №1 Сімферополя в жахливих санітарних умовах.

«Після звільнення Шиптура одразу забрали працівники федеральної міграційної служби РФ. Наразі зв’язку з ним немає. Нам відомо, що з документами, які необхідні для перетину кордону, в Миколи все добре. Сподіваємося, що Микола Шиптур вже скоро вийде на зв’язок та сповістить своїх рідних, що їде додому», – йдеться  у повідомленні.

До слова, директор Центру стратегічних справ Української Гельсінської спілки з прав людини Михайло Тарахкало зазначав раніше, що справа Шиптура перебуває у Європейському суді з прав людини.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено