Івано-Франківськ

Надаватимуть перевагу жінкам: у МЗС України шукають послів для майже двадцяти країн світу

Охочих багато, а готових якісно виконувати таку складну роботу — одиниці.

Надаватимуть перевагу жінкам: у МЗС України шукають послів для майже двадцяти країн світу

У Міністерстві закордонних справ України особливо складно з пошуком кандидатів на посади Послів. Тому понад два десятки країн досі без Послів. Єдиний спосіб пришвидшити ці процеси — приймати нестандартні рішення. Про повідомляє очільник відомства Дмитро Кулеба, пише ПІК.

“Я переконаний, що в Україні є сильні та фахові люди. Проблема лише в тому, що або а) ми їх ще не знайшли, або б) вони самі ще не дізналися про можливість взятися за надскладну, але надзвичайно необхідну, роботу Посла України”, – зазначив він.

Міністр додав, що у МЗС створили відкритий механізм, який дозволяє і дипломатам зсередини системи, і людям зовні запропонувати свою кандидатуру на посаду Посла. Відповідна сторінка вже створена на сайті МЗС у розділі “Вакансії”.

“Наша задача буде в тому, щоб у морі води знайти дорогоцінну краплю, яка підживить дипломатичну службу. Тому кожен кандидат, в якому ми побачимо потенціал, буде проходити ретельну безпекову, репутаційну, комунікаційну та інші перевірки”, – написав Дмитро Кулеба.

За його словами, особливий фокус зараз на країнах Африки. Подача в ці країни автоматично підвищує шанси. Крім того, за умови рівних професійних показників, надаватимуть перевагу жінкам. Просто тому, що дипломатія була багато десятиріч несправедлива щодо кар’єрного зростання жінок.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено