Івано-Франківськ

Виїзд за кордон: у Міністерстві культури сприятимуть артистам попри скандали

Міністерство культури та інформаційної політики не припиняло сприяти можливості виїзду за кордон українських діячів культури.

Виїзд за кордон: у Міністерстві культури сприятимуть артистам попри скандали

У відомстві зауважили, що свідомі артисти продовжують боротьбу на культурному фронті і міністерство підтримує їх у цьому, але у зв’язку з випадками зловживання даної можливості конкретними особами, умови отримання дозволу на виїзд зазнали змін. На цьому наголошує МКІП у Фейсбуці, пише ПІК.

“Культура — наш інструмент боротьби з ворогом. І за кордоном, і в межах нашої країни. У зв’язку з численними зверненнями від митців з проханням залишити можливість виїзду за кордон наголошуємо на тому, що МКІП не припинило сприяти такій можливості”, – йдеться у повідомленні.

Віднині для виїзду за кордон артисти, митці та журналісти повинні будуть надати додаткові документи, розповів міністр культури Ткаченко в етері телемарафону.
Йдеться про:
підтвердження, що в їхніх організаціях ведеться військовий облік;
• контракти, що пояснюють мету виїзду;
• якщо поїздка передбачає промотування країни чи збір коштів, то треба подавати звіт після повернення;
• після дипломатичних візитів також потрібно подавати звіт.
Виїзд за кордон не може тривати більше 60 днів.

До слова, після інциденту зі стендап-коміком Андрієм Щегелем, який виїхав до Туреччини у складі групи на підставі тимчасового дозволу і залишився там, отримавши три повістки, Міністерство культури подало на затвердження уряду більш жорсткий порядок отримання дозволів на тимчасовий виїзд за кордон чоловіків призовного віку.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено