Івано-Франківськ

Забрали документи й погрожували ув’язненням: проблеми у військкоматах на Прикарпатті

Військовозобов'язані чоловіки скаржаться на порушення у роботі з боку представників ТЦК та СП.

Забрали документи й погрожували ув'язненням: проблеми у військкоматах на Прикарпатті

Зокрема, на Прикарпатті 35-річного чоловіка з інфекційним захворюванням визнали придатним до військової служби та погрожували ув’язненням. Чоловік звернувся до Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК), щоб досягнути справедливості, адже таких випадків, як у нього багато і не зовсім зрозуміло чому Центри комплектування так недобросовісно виконують свою роботу.

Прикарпатцю вручили повістку в Одесі, а звідти його направили на Франківщину.

“Приїхав до Івано Франківська, пішов до ТЦК,  дали мені папірчик для проходження ВЛК, пройшовши двох лікарів, мою справу передали до ТЦК, сказали, що здоровий. Я пішов до головного лікаря в тій лікарні і запитав, як вони можуть без обстеження людини виписувати висновок щодо стану здоров’я? Дерматолог написав, що я здоровий, але в мене псоріаз. Наша розмова дійшла до нуля…”, – розповідає він.

Опісля йому вручили повістку на відправку, але у той день він потрапив до лікарні. За словами чоловіка, він подзвонив до військкомату, щоб вони дали направлення до лікаря, натомість прикарпатцю погрожували прокуратурою за неявку на відправлення.

У нього виявили інфекційне захворювання, яка передається при спілкуванні з людьми, окрім того знайшли грижі у відділах хребта. Зрештою, чоловіка відправили на повторну лікарську комісію…

“Я комісований був на серце, в армії не служив, мої виписки забрали при першому так званому медобстеженні і пропали… Їх немає ні в ТЦК, ні у ВЛК,  терапевт написав  – “здоровий”. Допоможіть, будь ласка, добитися справедливості”, – каже військовозобов’язаний чоловік.

Житель Прикарпаття проходив так звану “Військово-лікарську комісію” у Галицькому територіальному центрі комплектування та соціальної підготовки. Погрози у його бік надходили від керівника установи Констянтина Яковлєва та майора Ігоря Гаєвського.

“Вони погрожували мені тюремним терміном. Я є у них запитав, яка стаття передбачена за направлення людини з інфекційними вірусними захворюваннями у військову частину, де я міг заразити безліч людей, на що відповіді не отримав… Прошу зробіть і виженіть звідти ту “шайку”, яка комісовує тих, хто при грошах або хороших знайомих”, – додає чоловік.

Нагадаємо, раніше ПІК писала про те, що чоловіків без належного медичного огляду відправляють на передову. Серед мобілізованих є ті, хто не проходять військово-лікарську комісію, але їх визначають «заочно» придатними до військової служби. А через те, що люди не знають свої прав, досягнути справедливості важко, хіба звертатися до поліції… Не варто нічого підписувати, поки повну військово-лікарську комісію не пройдете!

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено