Івано-Франківськ

ЗСУ збили на Донбасі китайський дрон, схожий на “німу бомбу”

Бійці 111-ї бригади ЗСУ почули над головою дрон і відкрили по ньому вогонь з автоматів АК-47.

ЗСУ збили на Донбасі китайський дрон: компанія виробник це підтвердила

У ніч на 11 березня у Донецькій області українські захисники збили виготовлений у Китаї модернізований дрон Mugin-5. Компанія-виробник підтвердила інформацію, назвавши інцидент “дуже сумним”. Про це пише ПІК з посиланням на Букви.

“Служба безпеки України близько 2:00 підняла по тривозі військові частини, які базуються поблизу Слов’янську, через запуск безпілотника. Встановлено, що ним виявився дрон Mugin-5, виготовлений китайським виробником у портовому місті Сямень. Інколи технічні блогери називають Mugin-5 “дронам Alibaba”, бо їх можна купити за 15 тисяч доларів на китайських сайтах, включаючи Alibaba і Taobao”, – йдеться у повідомленні.

Офіцер британської армії у відставці та фахівець з дронів Кріс Лінкольн-Джонс зазначив, що озброєний комерційний дрон не мав камери. Тобто його не можна було використовувати для спостереження, через що він схожий “німу бомбу”.

“Цей конкретний дрон, який ми розглядали, був би набагато ефективнішим, якби в ньому була пристойна камера”, — сказав він.

Експерти вважають, що безпілотник був модернізований. Зокрема на ньому був виготовлений із 3D-друкованих компонентів спусковий механізм бомби.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено