Івано-Франківськ

Делегація з Хорватії прибула до Львова: побачили як проводиться арт-терапія для військових (ФОТО)

Для делегації з Хорватії презентувати проєкт та показали приклади того, як реабілітаційний центр допомагає постраждалим від війни.

336743576 758001492561044 422426987790438571 n scaled

Міський голова Львова Андрій Садовий разом із командою екосистеми реабілітації НЕЗЛАМНІ провів зустріч з Міністеркою культури та медіа Хорватії Ніною Обулєн Коржинек.

Про це повідомляє Львівська міська рада, пише ПІК.

Гості побачили реалізовані проєкти та ті, які ще будують або будуть створювати в найближчому майбутньому. Оскільки велика кількість поранених мають психологічні травми, спеціалісти центру шукають різні способи, як їм допомогти, і досить часто тут допомагає арт-терапія.

«Ми працюємо з військовими і цивільними з усієї України. Ми маємо дуже багато складної роботи, і з допомогою арт-терапії пробуємо «розговорити» людей, які не говорять. Коли люди мають психологічні травми, вони не можуть говорити багато слів, але вони можуть дуже багато пояснити через малювання чи ліпку з глини. Ми бачимо чіткий прогрес між першим малюнком і тими, які вони малюють через деякий час терапії. Мистецтво допомагає людям, тому хочемо у співпраці з академією мистецтв побудувати школу арт-терапії», – розповіла арт-психологиня Мирослава Бодаковська.

На зустрічі фахівчиня показала гостям різні малюнки та продемонструвала прогрес, який в них простежується в процесі роботи зі спеціалістами.

Ніна Обулєн Коржинек зазначила, що проєкт НЕЗЛАМНІ є дуже важливим і вражена, наскільки швидко вдається його реалізовувати, адже допомога постраждалим від війни є вкрай необхідною вже, а не після перемоги. Водночас міністерка пообіцяла напрацювати різні можливості для допомогти системі реабілітації, зокрема у напрямку культури та мистецтва.

336698354 1281868439347126 1872359610192904399 n scaled

На зустрічі також обговорили співпрацю в культурній та гуманітарній сфері між Львовом та Пулою. Зокрема в хорватському місті планується концерт симфонічного оркестру Луганської філармонії, який вже рік базується у Львові.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено