Івано-Франківськ

На Косівщині скажений собака покусав трьох людей: які дії влади (ФОТО)

Село Люча та прилеглі до нього угіддя і лісові масиви у п’яти кілометрах від місця події визнали загрозливою зоною.

На Косівщині скажений собака покусав трьох людей: які дії влади (ФОТО)

На Косівщині днями у селі Люча Яблунівської громади безпритульний собака, інфікований вірусом сказу, покусав трьох людей. У зв’язку з цим, у цій зоні провели профілактичну вакцинацію проти сказу  56 собак, 36 котів, 22 корови, 7 кіз, 4 коней та дезінфікували 280 м2 території, де стався випадок. Про це повідомляє Косівська РДА, пише ПІК.

14 березня 2023 року, відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії під головуванням заступника голови Косівської районної військової адміністрації Василя Жмендака. Під час якого затвердили комплексний план заходів по локалізації та ліквідації вогнища сказу в цьому селі.

“Так, заборонили проведення промислового і ліцензійного відстрілу диких тварин, їх відловлювання та вивезення, а власникам тварин рекомендували дотримуватися правил утримання собак, котів і хижих тварин тощо”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, місцеві ветеринари здійснюватимуть обхід та обстеження присілку та прилеглих масивів, на які можлива міграція диких тварин. 

На Косівщині скажений собака покусав трьох людей: які дії влади (ФОТО)

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено