Івано-Франківськ

Ордер на арешт Путіна, проблеми у військкоматах, ДТП на Прикарпатті: ТОП-10 новин тижня за 13-19 березня (ФОТО, ВІДЕО)

Ряд актуальних та важливих подій другого тижня березня, які варті повторного перегляду.

огляд

ТОП-10 новин тижня України та Прикарпаття за 13-19 березня 2023 року, які Ви могли пропустити в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

Окупанти атакували Львівщину дронами-камікадзе

Вночі окупанти атакували Львівщину дронами-камікадзе: три з них збили

Вночі, 18 березня росіяни атакували Львівщину дронами. Три збили наші Сили ППО. Ще три безпілотники влучили в нежитлові приміщення у Яворівському районі.

Приміщення пошкоджені. Найважливіше – постраждалих немає. Про це повідомив очільник області Максим Козицький.

Додамо, що вночі в Україні в деяких регіонах була повітряна тривога. Вибухи чули також на Київщині, Хмельниччині, Дніпропетровщині. За інформацією Командування Повітряних сил, ППО збили 11 безпілотників з 16.

У підвалі під Бахмутом знайшли полоненого українського бійця

image 1 3 scaled 1

Під час зачистки позицій, де перебували росіяни, у підвалі під Бахмутом знайшли полоненого українського бійця Олексія Гордєєва. Про це повідомляє СтратКом ЗСУ.

“Полонений харчувався крихтами та пив з калюж. За півтора місяця Гордєєв схуд з 80 до 42 кілограмів”, – йдеться у повідомленні.

У СтратКомі додають, що українського військовослужбовця знайшов та звільнив доброволець ЗСУ з Нової Зеландії. Наразі Олексій перебуває у шпиталі у Дніпрі. Його прооперували, лікують від отруєння та дистрофії.

Правда з фронту 

В новому випуску “Відверто” командир кулементників 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних запорожців Назарій Кішак на позивний “Шериф” розповідає про наболіле, а саме:

  • про забезпеченість армії та зухвалу корупцію серед командирів бойових бригад;
  • про знищення орків та надійність побратимів;
  • про мобілізацію;
  • про “деребан” землі в Поляницькій громаді;
  • про стосунки з жінками на відстані і чому не вистачає підтримки військовим.

 

У Міжнародному кримінальному суді видали ордер на арешт Путіна

Екс-прем'єр Ізраїлю заявив, що путін пообіцяв йому не вбивати Зеленського

Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду в п’ятницю видала ордери на арешт президента Росії Владіміра Путіна у зв’язку із ситуацією в Україні.

Про це йдеться в пресрелізі МКС, який є в розпорядженні “Європейської правди”.

Як повідомила пресслужба суду, 17 березня 2023 року Палата досудового провадження II видала ордери на арешт Путіна та Марії Олексіївни Львової-Бєлової, яка є уповноваженою президента РФ у справах дитини.

Путіна та Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації та переміщення дітей з окупованих районів України до Російської Федерації, що відбувалось щонайменше з 24 лютого 2022 року.

“Палата досудового провадження ІІ на підставі клопотань Прокуратури від 22 лютого 2023 року постановила, що існують достатні підстави вважати, що кожен підозрюваний несе відповідальність за воєнний злочин незаконної депортації населення та незаконного переміщення населення з окупованих районів України до Російської Федерації, що завдало шкоди українським дітям”, – підкреслюється в повідомленні.

Проблеми у військкоматах на Прикарпатті

1 main v1664101534 1

На Прикарпатті 35-річного чоловіка з інфекційним захворюванням визнали придатним до військової служби та погрожували ув’язненням. Чоловік звернувся до Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК), щоб досягнути справедливості, адже таких випадків, як у нього багато і не зовсім зрозуміло чому Центри комплектування так недобросовісно виконують свою роботу.

Прикарпатцю вручили повістку в Одесі, а звідти його направили на Франківщину.

“Приїхав до Івано Франківська, пішов до ТЦК,  дали мені папірчик для проходження ВЛК, пройшовши двох лікарів, мою справу передали до ТЦК, сказали, що здоровий. Я пішов до головного лікаря в тій лікарні і запитав, як вони можуть без обстеження людини виписувати висновок щодо стану здоров’я? Дерматолог написав, що я здоровий, але в мене псоріаз. Наша розмова дійшла до нуля…”, – розповідає він.

Опісля йому вручили повістку на відправку, але у той день він потрапив до лікарні. За словами чоловіка, він подзвонив до військкомату, щоб вони дали направлення до лікаря, натомість прикарпатцю погрожували прокуратурою за неявку на відправлення.

У нього виявили інфекційне захворювання, яка передається при спілкуванні з людьми, окрім того знайшли грижі у відділах хребта. Зрештою, чоловіка відправили на повторну лікарську комісію…  

Надзвичайні новини

На Прикарпатті зіткнулися два рейсові автобуси

336664401 242109821587563 8003342990141263730 n scaled 1

На Прикарпатті сталася масштабна аварія в селі Товмачик, Коломийського району. Про це повідомляє обласна поліція.

“56-річний водій автобуса «Еталон», сполученням «Коломия – Мукачево», виїхав на смугу зустрічного руху та зіткнувся з автобусом «Volkswagen LT», який їхав за маршрутом «Ланчин – Коломия». Керманича «Еталону»  перевірили на стан сп’яніння – тверезий”, – йдеться у повідомленні.

У результаті ДТП одна пасажирка «Volkswagen LT» загинула на місці аварії. 24-х пасажирів з обох автобусів та 36-річного водія «Volkswagen LT» забрали з різними ушкодженнями до лікарні.

Автотроща на Залізничній у Франківську

333536980 512841937688728 5622991498699437422 n 1

Дорожньо-транспортна пригода за участю трьох автомобілів сталася 11 березня близько 22 години в Івано-Франківську, по вулиці Залізничній.

“29-річний франківець, керуючи автомобілем «Mitsubishi Pajero», виконуючи маневр обгону, виїхав на зустрічну смугу руху. Опісля, допустив зіткнення з автомобілями «Acura», яким керував 48-річний мешканець обласного центру та рухався в попутному напрямку, а також з автомобілем «Nissan», який рухався в зустрічному напрямку. За кермом останнього перебував 51-річний місцевий мешканець. В результаті аварії до медзакладу доставлено керманичів транспортних засобів, 36-річного пасажира «Nissan» та 17-річну пасажирку «Acura»”,  повідомляє поліція Івано-Франківської області.

За результатами медичного освідчення водій «Mitsubishi Pajero» за кермом перебував в стані алкогольного сп’яніння, інші водії – тверезі.

 

Кадрові зміни

photo1669996680 scaled 1

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про низку кадрових перестановок на наступний тиждень. 

“Сьогодні на засіданні фракції політичної партії “Слуга народу” обговорили кадрові зміни в Уряді, які плануються на наступний тиждень”, – зазначив він.

Це зокрема:

  • Звільнення міністра освіти і науки Сергія Шкарлета
  •  Призначення міністром освіти і науки Оксена Лісового
  •  Звільнення з посади міністра стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна
  •  Призначення на посаду міністра стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна.

Шмигаль також додав, що віцепрем’єр-міністр Михайло Федоров буде опікуватися ще низкою напрямків, окрім діджиталізації. Його майбутня посада — віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації України

В Україні встановили протез першій дитині

335148099 2454432304722338 3236349642822329097 n scaled 1

6-річна Марина стала першою дитиною, якій встановили протез в Україні. Коли дитину доставили в Охматдит, вона майже постійно лежала. Зрідка сідала на ліжко, але самостійно не могла переміщуватися. Про це пише ПІК з посиланням на Букви.

«Основними завданнями реабілітації перед протезуванням були: зміцнити м’язи тіла, підготувати ніжку до протезування, навчити дитину тримати координацію на одній нозі та вільно переміщуватися у просторі»,— розповів Назар Борознюк, фізичний терапевт НДСЛ «Охматдит».

Протез для дівчинки зробили в Києві в Ортотех-Сервіс. Протезист Олександр Стеценко розповідає, що це перший протез, який він робив для дитини. Дитяче протезування набагато складніше ніж доросле, бо діти постійно ростуть та змінюються, також процедура потребує більш уважного підходу до пацієнта.

 

У Франківську відбувся благодійний аукціон

17 березня в Івано-Франківську відбувся другий благодійний аукціон на підтримку Збройних Сил України. Під час торгів представили 51 лот. Це – і картини, вироби з дерева, дизайнерська вишиванка та хустка, книги, речі з автографами знаменитих людей, дитячі малюнки, писанки, марки та інше.

Цього разу виручені кошти, а це три мільйони 543 тисячі гривень, спрямують на засоби зв’язку, безпілотники, зарядні станції, автомобілі тощо.

Одну із картин придбали за 880 тисяч гривень. Як все відбувалося та які лоти представили – дивіться у відео ПІК:

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено