Івано-Франківськ

США почали депортувати до Росії втікачів від мобілізації – ЗМІ

 Видання нагадує, що після повномасштабного вторгнення Росії в Україну США призупинили депортації до РФ.
mobilizasia okupant

Фото ілюстративне

США непомітно відновили депортації до Росії, зокрема нещодавно було депортовано росіянина, який шукав притулку у Штатах, бо боявся мобілізації на батьківщині, передає The Guardian

Після 24 лютого 2022 року США призупинили депортації до РФ, однак минулих вихідних молодий росіянин, який приїхав до США, рятуючись від спроб російського диктатора Володимира Путіна мобілізувати громадян на війну в Україні, був несподівано депортований зі США назад до Росії.

Імміграційна та митна служба США заявила цього тижня, що здійснює висилку в країни, в тому числі в Росію, відповідно до керівних принципів висилки з США, пише УП.

Коли саме відновилися депортації до Росії, невідомо. Білий дім не відповів на запит видання про коментар.

Адвокатка з Техасу Дженніфер Скарборо повідомила виданню, що серед її клієнтів четверо росіян, які попросили притулку в США через страх бути мобілізованими в РФ.

Співробітники імміграційної служби повідомили їй, що одного з її клієнтів депортували на вихідних. Вона не сумнівається, що його вивезли до Росії.

Двоє інших клієнтів Скарборо мають наказ про примусове видворення й можуть бути депортованими до Росії в будь-який момент, сказала вона.

За словами адвокатки, співробітники імміграційної служби вирішили, що страх перед призовом до армії не відповідає критеріям визначення “достовірного страху”, і кожен з них подав апеляцію до імміграційного судді, який погодився з тим, що вони не відповідають критеріям.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено