Івано-Франківськ

У Долині на озері гостює пара білих лебедів (ФОТО)

Кожен перехожий може ними помилуватися і навіть погодувати.

У Долині на озері гостює пара білих лебедів (ФОТО)

У Долині на міське озеро завітали благородні гості – лебеді. Про це повідомив мер міста Іван Дирів, пише ПІК.

Він зауважив, що пригощати пташок хлібом категорично забороняється. Хліб — це шкідлива нездорова їжа для диких водоплавних птахів, яка може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям.

“Рекомендується годувати лебедів зерном (наприклад, пшеницею), та овочами (особливо салатом та картоплею). Їжа має бути достатньо дрібно нарізаною, щоб птах міг її проковтнути. Кидати її треба на воду, а не годувати з рук”, – написав очільник Долини.

У Долині на озері гостює пара білих лебедів (ФОТО)

До слова, лебеді є найбільшими птахами серед жителів водного середовища. У довжину їх тіло займає приблизно 120-180 сантиметрів, при вазі до 15 кілограмів. Також їх крила досить потужні: розмах дорівнює 2 метрам, і, якщо хтось становить небезпеку, вони можуть завдати захисний удар, тим самим покалічити і знешкодити противника.

Кількість пір’їнок сягає 25 000, але їх кількість значно зменшується, коли птах линяє, тому певний час вони навіть не можуть літати. Лебеді не можуть похвалитися великою кількістю різновидів, їх всього 7: білий, чорношиїй, кликун, шипун, трубач, малий і американський. Через таку нечисленність птахи занесені до Червоної книги.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено