Івано-Франківськ

Справа калуського псевдоволонтера: суд переніс допит обвинуваченого

Загалом суд дослідив п'ять томів справи.

Справа псевдоволонтера з Калуша Віталія Хемича: допит обвинуваченого перенесли

22 березня 2023 року у Калуському міськрайонному суді, що на Івано-Франківщині, розглядали справу Віталія Хемича, якого підозрюють у привласненні благодійних внесків на підтримку Збройних сил України.

На засіданні продовжили досліджувати письмові докази. Допит обвинуваченого перенесли на 19 квітня, повідомляє ПІК із посиланням на Суспільне.

За словами прокурорки Наталії Площанської, серед письмових доказів — матеріали з обшуку квартири Хемича, протоколи допитів потерпілих, скріни їхніх листувань із підозрюваним та виписки рахунків обвинуваченого у банках.

Під час огляду документів, отриманих з акціонерного товариства “Універсал Банк”, встановлено наявність інформації щодо власника та руху коштів у період часу з 1 січня до 30 серпня 2022 року. Встановлено інформацію, яка підтверджує нарахування, отримання Хемичем грошей“, — каже прокурорка Наталія Площанська.

Справа псевдоволонтера з Калуша Віталія Хемича: допит обвинуваченого перенесли
Адвокат обвинуваченого Віталія Хемича Василь Федорович повідомив, що частину письмових доказів сторона захисту надала під час слідства, а інші докази представить під час допиту Хемича.

“Частину матеріалів будемо долучати під час допиту мого підзахисного, тому що він буде давати покази по кожному епізоду цієї діяльності й тих документів, які є в сторони захисту. Ми будемо надавати тільки те, чого немає“, — каже Василь Федорович.

Під час засідання суддя Олександра Кардаш запропонувала розпочати допит обвинуваченого Віталія Хемича. Проте адвокат попросив відкласти його і надати підсудному та його захисникам час підготуватися.

Наступне засідання відбудеться 19 квітня о 13:00.

Що відомо 

Згідно з матеріалами справи, під виглядом допомоги у придбанні автомобілів та техніки для потреб ЗСУ, чоловік привласнював гроші громадян.

Протиправну діяльність викрили працівники відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області спільно із слідчими Калуського районного відділу поліції,

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено