Івано-Франківськ

У Нідерландах українські переселенці регулярно подають скарги через трудову експлуатацію

Людям не виплачують заробітну плату або вимагають платити посереднику за влаштування на роботу.

У Нідерландах українські переселенці регулярно подають скарги через трудову експлуатацію

212 українських переселенців, які виїхали до Нідерландів на тлі повномасштабної війни та почали там працювати, зареєструвалися в організації, що бореться проти трудової експлуатації FairWork. Про це пише ПІК з посиланням на Букви.

“Найпоширеніша причина скарг — невиплата заробітної плати. Крім того, українці скаржилися на необхідність платити посереднику. Також зафіксовані скарги на примусову реєстрацію в Торгово-промисловій палаті”, – йдеться у повідомленні. 

Зауважимо, що у 69 випадках українські переселенці були під загрозою торгівлі людьми. До прикладу, у 2021 році така небезпека спіткала п’ятьох українців. Іноді людям доводилося працювати понад 10 годин на день, отримуючи зарплату менше мінімальної. В деяких випадках виплати не здійснювалися взагалі.

“Працювати більш як 10 годин на день за меншу, ніж мінімальна, заробітну плату. Бути звільненим через місяць, а потім ще й викинутим на вулицю без оплати. Це сталося з українцем середнього віку, який втік від війни у квітні й з того часу живе і працює в Нідерландах. Він звернувся до FairWork, як і 212 інших українців з моменту російського вторгнення”, — йдеться в матеріалі NOS.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено