Івано-Франківськ

Нескорений Вугледар, скандал із Тіщенко та карколомна ДТП : ТОП-10 новин тижня за 20-26 березня (ФОТО, ВІДЕО)

Кожної неділі ПІК нагадує читачам знакові події, що сталися в країні та на Прикарпатті впродовж крайніх семи днів.

Чорний ранок у Броварах, звільнення Арестовича, Водохреща-2023: ТОП-10 новин тижня за 16-22 січня (ФОТО, ВІДЕО)

ТОП новин тижня України та Прикарпаття за 20 по 26 березня 2023 року, які ви могли пропустити в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

Фронтові будні в кулеметників з Івано-Франківська

Вугледарський напрямок залишається одним з найгарячіших ділянок фронту. Саме там на своїх мужніх плечах тримають оборону бійці 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, зокрема кулеметники з Івано-Франківська

Зважаючи на те, що російські окупанти сконцентрували там максимум зусиль, навіть морську піхоту та спецпідрозділи, у ЗСУ не обходиться без втрат.

Іноді, щоб забрати з поля бою одного бійця потрібний цілий механізм і командна робота. А для успішної операції, необхідне прикриття, група евакуації та командир групи:

На Прикарпатті прощалися з воїном Олегом Конопадою

Більше року старший сержант, гранатометник штурмового відділення штурмової роти Олег Конопада боровся з московським загарбником. І поклав своє життя за рідну Україну, за кожного з нас під час виконання бойового завдання на Донеччині 17 березня 2023 року.

Добрий, чесний, порядний, привітний, доброзичливий, ввічливий, життєрадісний – таким назавжди запам’ятають Олега Конопаду всі, хто знав його особисто.

У Болехові виник конфлікт між отцем і парафіянами

Зокрема, дехто з людей звинувачує священника церкви Святої Параскеви у непрозорості й нечесності. На незаконні дії отця оформляють відповідні документи. За словами жительки міста дії священника призвели до конфлікту з парафіяльної радою.

31869 800x600 783px Bolekhiv Greek Catholic church 04 1

“Він не надає нам документів, щоб довести чесність своїх одноосібних рішень по збору коштів і витрат на ЗСУ, на будову і на підтримку нашої церкви. Парафіяльна рада (10 чоловік) взяла контроль над фінансами церкви. Зі сторони о.Степана спостерігається страшний супротив”,– написала одна з парафіянок у соцмережі. 

Детальніше про конфлікт читайте – ТУТ.

Нелегал з російським паспортом приїхав шукати наречену на Прикарпаття

Зокрема, 26-річний нелегал, громадянин Йорданського Хашимітського Королівства прострочив своє перебування в Україні. Але іноземець не виїхав з країни, натомість завзято взявся шукати тут наречену. Дістався аж Прикарпаття, де й потрапив у поле зору працівників міграційної служби.

Нелегал з російським паспортом приїхав шукати наречену на Прикарпаття

До слова, з початку року на території області виявили 39 нелегальних мігрантів. Майже половину з них, або 17 правопорушників – люди з паспортом російської федерації. У переважній більшості випадків йдеться про відсутність в іноземців підстав для подальшого законного перебування на території України.

На Прикарпатті працює “Армія відновлення”

В Івано-Франківській області залучати безробітних до суспільно-корисних робіт почали з лютого місяця, наразі в них взяли участь вже 65 людей. Косівщина, а саме Яблунівська громада, стала першою, де стартувала ця держпрограма.

Журналісти ПІК дізнавалися до яких суспільно-корисних робіт залучають безробітних, та скільки за це платять:

 

Охоронець птахофабрики погрожував пістолетом одіозному Тищенку

Скандальний нардеп хотів перевірити роботу дочірнього підприємства “Авангард-Агро” ПрАТ “Агрохолдинг Авангард” у Загвізді.  

26779a33 d06f 456c 80f7 a08dd8b8da6e 1200x800 1 scaled 1

За словами Тіщенка, птахофабрика не здійснює виробництво, а працює виключно як оптова база, яка під торговельною назвою “Квочка” функціонує з порушенням усіх екологічних норм.

Нагадаємо, що нардеп приїхав на Івано-Франківщину 17 березня. Він очолив тимчасово слідчу комісію, яка займатиметься в регіоні питання лісової галузі та екоциду. У засіданні слідчої комісії брав участь скандальний екс-правоохоронець.

Літня жінка накричала на дівчину, яка стрибала на скакалці 

У Франківську, в одному з дворів літня жінка почала зачіпати молоду дівчину через те, що вона стрибає на скакалці. На відео дівчина не ображала бабусю та не кричала на неї. Натомість старша жінка назвала її “невихованої” та “малим гівном”.

В Мережі активно поширюються хештег #Лізамолодець та #підтримуюЛізу, а відео набрало близько 2 мільйонів переглядів і викликало чимале обурення аудиторії.

2813549

До речі, конфлікт закінчився флешмобом. Авторка відео – 19-річна Ліза була розчулена до сліз.

До слова, у закладі, де навчається дівчина відеоролик наполегливо попросили видалити. Згодом, щоправда, вона зауважила, що керівництво навчального закладу стало на її бік

В Івано-Франківську водій залишив помирати в муках збиту собаку

Днями у мережі спалахнув скандал через водія легковика, який збив на смерть собаку та втік з місця події. Згодом кривдника відшукали місцеві мешканці, проте він  відмовився допомогти у лікуванні тварини, поки та ще була жива. Він, зокрема, сказав, що це “дворова собака”.

337506947 1942080359466172 4402595995321849933 n scaled 1

Після збиття у пса Кенгуру було зміщення тазу, розрив легень, численні поранення і внутрішні гематоми. Собаку намагалися реанімувати, проте марно. Кенгуру померла.

Жахлива автотроща на Прикарпатті: водій дивом вижив

23 березня о 10:21 на лінію 101 поступило повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду в місті Надвірна, за участю двох легкових автомобілів.

photo 2023 03 23 11 37 20 scaled 1

50-річний мешканець Яремче, керуючи автомобілем «Mercedes», виконуючи маневр обгону, допустив зіткнення з автомобілем «Таврія», який рухався в попутному напрямку. Останнім керував 26-річний франківець. Внаслідок автопригоди керманича «Таврії» надзвичайники “вирізали” з салону та направили до лікарні.

“Памфір”: чому варто побачити унікальну українську стрічку

20 березня в Івано-Франківську в кінотеатрі “Люм’єр” презентували фільм “Памфір”. На допрем’єрний показ завітали режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук та актори фільму Олександр Яцентюк, Соломія Кирилова, Станіслав Потяк.

Показ фільму в Івано-Франківську особливий, адже знімали кінострічку в Чернівецькій та Івано-Франківській областях, зокрема у Верховині, селах Топільче, Зелене, Замагора, Буркут та Дземброня. Та й більшість акторів із заходу України, адже це було важливим для автентичності фільму.

На що йшли актори задля ролі, та чому режисер обрав для фільму саме традиційне свято Маланки – дивіться у сюжеті ПІК:

Дякуємо, що читаєте ПІК! Новий огляд актуальних та важливих подій – рівно через 7 днів ! Мирного усім нам тижня! Віримо у ЗСУ! Слава Україні!

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено