Івано-Франківськ

У Заходу немає плану, як закінчити війну в Україні – WSJ

На Заході сподіваються, що перевага Києва на полі бою підштовхне Путіна до мирних переговорів, проте впевненості в цьому нема.

У Генштабі повідомили, на яких напрямках зосереджені основні зусилля окупантів

Західні лідери починають чіткіше уявляти, як закінчити війну в Україні, проте їм бракує плану, як це зробити.

Про це йдеться в статті Wall Street Journal, передає “Громадське“.

“У Вашингтоні та європейських столицях сподіваються, що український контрнаступ — посилений західними танками та іншою свіжою зброєю — проб’є діру в контролі Росії над українською територією цієї весни”, – йдеться у повідомленні.

На Заході сподіваються, що перевага Києва на полі бою підштовхне Путіна до мирних переговорів, де Кремль поступиться принаймні територією, яку він зайняв після вторгнення в лютому 2022 року.

Тоді Україна може вільно закріплювати своє майбутнє на Заході, а переможений і принижений Путін може зіткнутися з гнівом власного народу”, – припустили у виданні.

На думку WSJ, вірогідною є і війна на виснаження, яка триватиме доти, поки одна сторона не зазнає поразки або виснажиться настільки, що припинить її.

Багато дипломатів на умовах анонімності визнають, що такий результат буде вимірюватися роками, а не місяцями. Навіть немає чіткого консенсусу щодо того, що робити з Путіним, якщо Україна переможе.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено