Івано-Франківськ

“Золото” Суперліги: гравці та тренери “Франківська” поділилися враженнями від успішного сезону

Вперше команда з Івано-Франківщини з ігрового олімпійського виду спорту стала чемпіоном України.

photo 2023 03 27 13 11 20 scaled

У понеділок, 27 березня, в Івано-Франківській міській раді відбулася пресконференція гравців, тренерів та керівництва клубу «Франківськ-Прикарпатя-ПНУ» – чемпіона України з баскетболу серед команд Суперліги.

До того ж пройшла сезон 2022/2023 без жодної поразки – 22 перемоги у 22-х поєдинках. Окрім того, «Франківськ» цього року успішно дебютував в Європейській жіночій баскетбольній лізі (4 місце).

“Насправді для нас це велике досягнення. Тому що з ігрових видів спорту не так багато команд мали перемоги в чемпіонаті України. Незважаючи на війну, команда здобувала перемоги. Від імені громади ми вітаємо нашу команду, в якій є сплав досвіду та молодості. Найголовніше, що нас вдалося в рік війни зберегти команди і примножити славу івано-франківського баскетболу”, – розповів міський голова Руслан Марцінків. 

За його словами, жодної поразки – так рідко буває в баскетболі. Головне, що сезон відбувся, вдалося повести чемпіонат, насамперед, завдяки ЗСУ.

“І найголовніше, що наші дівчата не виїхали за кордон, де шукали кращої долі. Тому ще раз вітаю, бажаю, щоб ці перемоги були в наступному сезоні. Тепер доведеться брати участь вже в більшому Єврокубку, тому бажаю гарно підготувати до цього”, – додав Марцінків. 

photo 2023 03 27 13 12 04 scaled

«В першу чергу, хочу подякувати ЗСУ, що в нас є можливість грати і перемагати. В наступному сезоні ми будемо ставити високі завдання в Європі, будемо намагатися завоювати медалі. Хочу подякувати нашим вболівальникам, нашим містянам. Наш основне гасло команди – ми граємо для вас! І ми намагаємося його дотримуватися», – розповів головний тренер «Франківськ-Прикарпаття» Юрій Процюк.

Своєю чергою, капітан команди Кристина Філевич подякувала вболівальникам за віру та підтримку.

«Хочу подякувати усім гравцям, які привели нас до перемоги. Ми старалися показати вже що можемо, підтримувати одне одного, зробити максимально для нашого міста за області», – розповіла гравчиня.

Про майбутні плани 

«Ми готові підтримувати ігрові види спорту. Ти паче, усі клуби мають приставку «Прикарпаття» – ми виховуємо європейську модель. Ми стараємося розвивати ігрові види спорту. Має бути центральна команда, до якої треба тягнутися. Так має бути у будь-якому виді спорту. Тому ми на всіх рівнях стараємося розвиватися. Тому що без дорослого баскетболу нічого не бути», – наголосив міський голова.

Натомість наставник “франківчанок” надією на подальші успішні виступи.

«Нам бракує ігор з підвищеною відповідальністю. Думаю, влітку такими будуть ігри у світовій лізі. Запас баскетбольного клубу наскільки великий, що в кожній грі ми набирали 115 очок. Це рекорд, який ще довго не бути побитий. Ці показники свідчать, що дівчата були сконцентровані на грі і йшли впевнено до перемог у кожній грі», – додав головний тренер.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено