Івано-Франківськ

Генштаб планує контрнаступ на кількох напрямках – Резніков

Також військові вичікують на "відповідний момент", але Резніков вважає, що це трапиться у квітні-травні.

Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков розповів, що український Генштаб планує контрнаступ на кількох напрямках, але все залежить від погодних умов.

Про це розповів Резніков в інтерв’ю естонському каналу Err.ee, передає УП.

У Резнікова запитали, коли на фронті зможуть побачити німецькі танки Leopard?

“Ви побачите їх у контрнаступі, згідно з рішенням нашого Генерального штабу. Він вже планується на кількох напрямках. Це залежить від того, коли буде найбільш відповідний момент, як вони вирішать.Також все залежить від погодних умов. Навесні у нас дуже мокра земля. Можна використовувати тільки гусеничні машини. Думаю, ми побачимо їх у квітні-травні”, – зазначив Резніков.

За словами Резнікова, для українських бійців, після радянського озброєння, Leopard можна порівняти з автомобілем Mercedes після “Жигуля”.

Щодо українського контрнаступу, то міністр вважає, що уже в цьому 2023 році світ побачить “дуже позитивні зміни для України”.

 “Я впевнений, що ми продовжимо звільняти тимчасово окуповані території, як це було зроблено в Києві, Чернігові, Сумах, Харкові, Херсоні. Все це буде продовжуватися”, – сказав він.

При цьому він розповів, що українські військові на передовій втомлені, адже війна триває понад рік: “Це психологічно і фізично важкий процес. Тому ми намагаємося проводити ротацію бійців. Але це війна: рівень життя інший, умови інші. Я, наприклад, можу спати лише 3-4 години на добу. Це вже стало звичкою”.

Щодо Бахмуту, Резніков заявив, що на цьому напрямку українські захисники значно “зменшили російський наступальний потенціал”, що допоможе захисникам “утримувати лінію фронту стабільною і дасть час підготуватися до контрнаступу”.

Міністр додав, що росіянам також не вистачає боєприпасів: “Вони також втомилися. Вони зазнали дуже великих втрат, багато загиблих і поранених. Зазвичай, вони втрачають щонайменше п’ятсот солдатів щодня. Вбитими й пораненими”.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено