Івано-Франківськ

Київ-Москва: сотні українців щотижня їздять автобусами до росії (ФОТО)

Попри закритий кордон з росією, пасажирське сполучення з державою-агресоркою фактично відкрите.

Київ-Москва: сотні українців щотижня їздять автобусами до росії (ФОТО)

Перевізники пропонують доїхати до росії майже з усіх обласних центрів України. Автобуси з Києва, Львова, Дніпра та інших обласних центрів України кілька разів на тиждень вирушають до Москви і назад. Коштує таке задоволення від 250 до 350 доларів, залежно від перевізника (9,2 – 13 тисяч гривень). Про це пише ПІК з посиланням на ТСН.

Поїхати до столиці Росії дешевше зі Львова. За поїздку з Києва або Дніпра доведеться сплатити десь на 20 доларів більше. Хоча найдешевший варіант, який ми знайшли  саме з Києва.

Схема проста: Україна — Польща — Росія

Жодної складної схеми в перевізників немає: пасажир сідає в Україні на автобус, який прямує до Польщі, а вже у Варшаві пересідає на прямий рейс до Москви. Їде він через Литву та Латвію.

“Тільки з Києва та Львова, дівчино. 250 доларів. Купувати нічого не треба. Приїжджаєте вівторок-субота до Києва на залізничний вокзал, біля Макдональдса, до двох годин. І ми вас забираємо на мікроавтобусі. Буде одна пересадка в Варшаві”, — розповів перевізник Михайло і запропонував переконатися, що автобус комфортабельний, у своєму чаті з “клієнтами”. Їх там майже 2,5 тисячі. Більшість передають через чоловіка посилки, інші їздять до Росії та назад.

На запитання, чи не буде проблем під час перетину кордону, один чоловік дивується. “Чого вони мають бути, якщо автобус їде до Варшави? З Варшави інший буде”, — каже він. Другий перевізник запевняє, що проблем із поїздками до Росії зовсім немає:”Сонечко, нічого немає. Вчора їхало 20 людей (до Москви — ред.), звідти 24 їхало. Начебто все добре, слава Богу”.

Для того, щоб забронювати квиток, сплачувати нічого не треба. Гроші за проїзд беруть у Варшаві або після перетину російського кордону. Деякі просять фото закордонного паспорта.

“Прізвище, ім’я та номер телефону українського. Паспорт не треба. І точно, на яке число ви хочете. Вівторок чи субота”, — додав Михайло, який пропонує поїхати до Москви з Києва.

Про популярність таких рейсів свідчить їхня регулярність та розмаїття варіантів.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено